Ferma de porci – o afacere profitabilă

Animalele de dimensiuni mici și mijlocii, cum ar fi păsările de curte, ovinele, caprele și în special porcii, pot reprezenta o afacere viabilă și profitabilă, care poate fi ușor adoptată și adaptată de fermierii mici. Porcii necesită investiții inițiale mici. Porcii produc carne fără a contribui la degradarea terenurilor de pășunat și de carnea de porc este în mod special potrivită pentru prelucrare. Porcinele sunt printre puținele animale unde aproape toate părțile animalului pot fi consumate sau vândute. Astfel, o fermă de porci poate reprezenta o investiţie extrem de valoroasă.

Produsele din porc variază de la mărfuri primare, cum ar fi carnea de porc, la produsele alimentare prelucrate, cum ar fi cârnații. Diferitele rase de porci au fost adaptate la cele mai diverse condiții climatice, cu un grad bun de succes. Sistemele de producție variază în întreaga lume, de la sistemele cu forță de muncă la sistemele cu capital intensiv.

Se poate construi şi o fermă de porci la scară mică pentru întreprinderile producătoare de porci care de abia îşi încep activitatea, utilizând structuri simple și resurse de hrană predominant locale.

Extinderea unei ferme de porci permite agricultorilor să îşi mărească cu succes numărul de porci și să aplice tehnici de prelucrare simple pentru a produce diferite produse din carne de porc. Aceasta crește valoarea mărfii și permite agricultorilor mici să vândă produse de porc. O fermă de porci contribuie în multe moduri la îmbunătățirea mijloacelor de trai ale fermierilor.

Fermierii recunosc importanța unei ferme de porci ca fiind o sursă majoră de venit, ca o sursă suplimentară de fonduri pentru anumite scopuri. Producția de porcine are trei funcții importante și anume: diversificarea resurselor și reducerea riscuri socio-economice, promovarea legăturilor dintre sisteme și resurse (teren, apă, culturi și animale) și generarea valorii, de exemplu, reciclarea rezidurilor vegetale pentru a produce carne și utilizarea gunoiului de grajd.

Introducerea porcinelor într-un sistem agricol poate fi benefică pentru o serie de activități agricole. Porcii produc carne fără a interfera cu terenurile de pășunat.

Fermierul, când se hotărăşte să îşi înfiinţeze o fermă de porci ar trebui să decidă asupra rasei și categoriilor de porci pe care doreşte să îi aibă.

Fermele de porci există de foarte mult timp. Aceasta este una dintre cele mai bune forme de agricultură. Unul dintre adevărurile despre această afacere se bazează pe faptul că puteți începe cu un capital mic. Veți avea nevoie de un plan de afaceri, deoarece este într-adevăr nevoie să fiţi sigur că aveți unul pentru pornirea unei ferme de porci.

Sectorul agricol din care face parte creșterea animalelor sau mai zis, o fermă de porci, fără îndoială, este printre cele mai importante industrii din lume. Este industria care produce alimente pentru populație și, desigur, materii prime pentru industrii. Datorită rolului semnificativ pe care îl joacă sectorul agricol, guvernul majorității țărilor se asigură că acestea ajung să subvenționeze răsadurile, îngrășămintele, utilajele și mașinile agricole pentru agricultori și, de asemenea, să încurajeze antreprenorii să intre în diverse tipuri de agricultură, inclusiv în sectorul porcinelor.

Există mai multe oportunități de afaceri disponibile în industria agricolă cum ar fi industria de animale și un lucru bun despre aceasta industrie este că există piață pentru toate produsele din industrie. O fermă de porci este, bineînțeles, o afacere înfloritoare și profitabilă din cauza valorii nutritive a cărnii de porc și a altor produse de la porcine.

 

Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *