Cum funcționează aerul răcoros in toate camerele din casa?

Aerul recent răcit din vaporizator este suflat in casă prin conducte. Aparatul de climatizare continuă acest proces ciclic până când termostatul detectează că încăperea a atins temperatura pe care ați ales-o. Termostatul semnalizează încetarea funcționării aparatului de aer condiționat. Dacă încăperea se încălzește din nou peste temperatura stabilita, termostatul transformă aerul condiționat înapoi și ciclul începe din nou.

Cum să economisiți bani și energie în timp ce pastrati casa racoroasa?

Astăzi, cel puțin două treimi din toate casele din intreaga lume au aparate de aer condiționat. Ii costă pe proprietarii caselor un total de 29 de miliarde de dolari pentru alimentarea tuturor acestor aparate de aer condiționat dublusplit .

Cel mai simplu mod de economisire a energiei la răcirea casei este curățarea și înlocuirea regulată a filtrelor unității de climatizare. Aceasta este o opțiune de întreținere cu costuri reduse care are sens.

Dacă nu ați făcut deja acest lucru, înlocuirea echipamentului cu o unitate de climatizare de înaltă eficiență poate reduce consumul de energie între 20 și 50% .

Deschiderea ferestrelor într-o zi cu vânt pentru a crea o briză încrucișată va aduce aerul răcoritor în casa dumneavoastră. Această formă naturală de ventilație creează un „efect de coș” pentru răcirea aerului din casă. Opriți aparatul de aer condiționat și profitați de acest sfat în zilele cu vânt sau serile mai răcoroase .

Incorporarea ventilatoarelor în sistemul dvs. de răcire la domiciliu ajută la circularea aerului în cameră. Acest lucru creează un efect de răcire a aerului care creaza confort locuitorilor casei.

Întreținerea anuală: un alt cost-economizor

Întreținerea anuală va contribui, de asemenea, la îmbunătățirea eficienței aparatului de aer condiționat și va prelungi durata de funcționare a unității, economisind astfel bani pe termen lung. Asigurați-vă că apelați la  profesioniști dacă sunteți de acord cu acest control anual al sistemului dvs.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *