Cand masina a ajuns la capela, am rasuflat usurati

Am adormit plangand. Gandul ca el nu mai este, ca a murit departe, ca viata i-a fost secerata brutal in accident nu imi dadea pace. Am stat mult timp in pat, cu privirea pironita in intuneric, iar ochii, fantani arteziene de lacrimi fierbinti ma usturau. Trebuia sa fiu tare de dragul copiilor fiindca si el plecase pentru noi acolo. Din punct de vedere material nu stateam deloc rau, numai ca el era obisnuit sa ne ofere, sa ne ofere, sa ne ofere si sa ne rasfete!
La cine as fi putut apela sa-l aduc? Copiii nu trebuie sa-mi vada lacrimile, sa ma vada pierduta! Am pus ceasul sa sune la ora 5, sa ma trezesc, iar in linistea diminetii sa gasesc o solutie.
Mi-am amintit brusc dupa ce m-am ridicat din pat cu ameteli si dureri ingrozitoare ca in trecut, cand ma macina o problema, cautam solutia pe internet.
Mi-am facut o cafea fara zahar si m-am furisat la birou. Am tastat cu incredere repatriere decedati.
Stiam ca in astfel de situatii, motoarele de cautare ma directioneaza catre firma aflata in top, deci ma trimit la cei mai buni dintre cei buni, asa cum fusese el.
La 5,15 vorbeam pe chat cu agentul funerar aflat la datorie si mi-am dat seama ca sunt de incredere. Pe site scria ca sunt la dispozitia celor indurereati non-stop si chiar asa era. I-am povestit drama noastra si m-a ascultat respectandu-mi durerea, apoi a inceput sa ma imbarbateze garantandu-mi:
-ca sotul meu va fi adus in tara cu una dintre cele mai bune masini, condusa de un sofer profesionist, cu experienta si deprins sa trateze cu deferenta fiecare caz in parte
-repatrierea sa, fara sa fie nevoie ca eu sa ma deplasez si sa-mi las copiii in tara, tocmai acum cand au nevoia sa simta ca le-a ramas un parinte si ca nu-l vor pierde si pe acela. Da, se vor ocupa de tot: documentatia de repatriere, pregatirea sicrielor si a accesoriilor conforme normelor europene, drumul lung si anevoios
-un pret corect, gandit pentru familiile care au pierdut pe cineva drag, dar si pe principala sursa de venit a casei. Am realizat atunci ca oamenii acestia nu profitau de pe urma nenorocirii mele, ci ma ajutau sa-mi indeplinesc indatorirea sacra de sotie loiala si de mama. Ce reprezentau 2 000 de euro, fata de eforturile lor si de asigurarea ca el se va odihni acasa si il vom putea vizita de cate ori ne va cuprinde dorul?


-toaletarea si imbalsamarea trupului drag, neinsufletit.
-sigilarea sicriului.
Vorbeam cu ei si admiram faptul ca se gandisera la toate detaliile, absolut toate. Am pus la punct toate demersurile de repatriere mult mai linistita stiind ca noi, familia, avem sansa reintalnirii cu el, datorita profesionistilor de la Funerare Nicolas.ro.
Dupa ce am pus receptorul jos, am incercat, de dragul copiilor si al lui, celui care se sacrificase pentru noi, sa incerc sa reiau viata cu normalitate de acolo de unde se oprise. Le-am pregatit micul dejun, i-am incurajat si le-am spus tot ceea ce va urma.
Peste o zi, masina il aducea la capela, iar noi, i-am facut cea mai decenta primire din lume ca unui brav erou, eroul familiei noastre!

Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *