Cum s-a intors cel iubit acasa pentru betisoare de palo santo

Cand iubesti prea mult se intampla adesea sa obosesti si sa ai nevoie de o perioada in care sa-ti tragi sufletul.Daca in acel interval intervine tradarea, ralatia continua cu noduri. Ruptura se cunoaste si se poate sa fie sursa de repros intreaga viata.
Filozofam pe tema iubirii care-ti parjoleste sufletul cand el a ales sa plece. Ne iubisem pana la moarte si inviere, am crezut ca despartindu-se se vor opri si inimile noastre, dar cea mai buna pietena astepta demult prilejul sa-l consoleze.
Ne-am separat de comun acord, fara sa ne sunam, fara sa avem ultima discutie, fara sa comunicam in vreun fel. M-a durut cand am realizat ca nu mai este, dar cel mai tare cand am aflat cu cine iese in oras! Nu pot sa spun ca nu as fi gasit un umar masculin pe care sa plang, dar am preferat sa ard betisoare e-palosanto.com ca ofranda dragostei pierdute.

Nu era cazul sa ma arunc in bratele altcuiva cand imi sangera inima asa de puternic, incat riscam sa-mi murdaresc si salvatorul. Orice s-ar fi intamplat, trebuia sa astept linistita sa ma vindec.

O data, am iesit in oras si i-am zarit pe partea cealalta a strazii. Cand m-au vazut si-au apropiat buzele si el a pus mainile pe mijlocul ei. Durerea mi s-a raspandit in toata fiinta. M-am temut sa nu formeze o pereche pentru totdeauna, iar eu sa nu fiu in stare sa mai stau in acelasi oras!
In fiecare seara, fumul lemnului sfant cu aroma de crini ma linistea. Spuneam rugaciuni, iar dupa ce se terminau si betisorul si ruga mea, ruga iubirii, ma linisteam. Parca uitam totul, tresaream doar cand auzeam zgomote. Mi se parea ca aud cheia in broasca si-l vad intrand cu dulciuri sau flori, cum se intorcea in fiecare seara la mine. Cel mai rau imi facea consolarea fatarnica a rudelor care nu ma suportau si a asa-ziselor prietene.

-Ce-au putut sa-ti faca? Precis ca te inselau la spatele tau…
Evitam orice discutie de acest gen, iar revelatia stoparii ranirii verbale am avut-o in timpul fumigatiilor. Param toate vestile de la ei. Mi se vorbea de sarutari patimase in localuri, de dansuri fierbinti prin cluburi si dicoteci. Impreuna nu iesisem asa, deci nu era fericit cu ea in camin. Doresti sa iesi, cand vrei sa scapi de a ramane singur cu cel pe care ti l-ai ales. Mi-amintesc cum ne-au spus cu admiratie vecinii la inceput de relatie:
-Doamne, de sarbatori nu ati iesit in casa! Trebuie sa fiti foarte fericiti, de petreceti atata timp doar voi doi!
Incet-incet mi-am recapatat increderea. Prefera sa iasa in public cu ea, decat sa stea impreuna intr-o camera sau intr-un pat, deci era de bine! Apoi cand ne-am intalnit o data fata-n fata, ea l-a luat de mana, el a intorsa capul dupa mine si ni s-au intalnit privirile inflacarate ca pe vremuri.
Nu ne-am vorbit. Imi tremurau picioarele cand am intrat in camera noastra si am aprins betisoarele pentru dragoste. Dupa cateva ore am auzit zgomot de cheie, apoi am simtit bratele lui fierbinti in jurul meu:
-Am vrut doar sa te fac geloasa, mi-a spus! Nu am petrecut nici macar o noapte impreuna cu ea!
Mi-era dor de tine si de aroma asta.

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *