Ce poţi face în caz că vrei să mănânci o pizza la miezul nopţii

Nu sunt eu cel mai bun bucătar, dar când trebui e, mai fac câte o escapadă culinară! De exemplu mă descurc destul de bine să fac o ciorbă rădăuţeană, o tochitură, clătite ca desert, şi nu în ultimul rând……pizza.căci e la modă, nu? şi se prepară destul de uşor cu ingrediente care le ai prin frigider. Dar hai să vă spun cum am reuşit eu sa fac cea mai buna pizza atunci când am fost la prietenii mei.

De când mă ştiu am cutreierat marile oraşe ale României în căutare de sănătate. Am colindat Clujul, Iasul, dar nici Bucurestiul nu rămâne mai în urmă. De curând am avut o programare la o clinică, iar pentru că ai mei prieteni sunt adevăraţi samariteni, mi-au oferit cazarea pe tavă. Aveau câteva zile libere, şi au plecat pentru puţină relaxare, spre munte. Norocul meu ca s-a nimerit în aceeaşi perioadă. Am ajuns duminică seara pe la ora 9, făcând slalom printre sutele de maşini. Noroc de şofer că are ca pasiune şofatul, că altfel cine ştie când ajungeam în sectorul 3.

Ajunşi cu bine în cele din urmă, ca orice om normal, îi este foame. Căci se spune el că dragostea trece prin stomac, dar şi somnul merge tot pe acolo. Cum să mă ia somnul fără a-mi aranja puţin stomacul? Aveam o foame de lup, aşa că dau iama la frigiderul din bucătăria prietenilor mei. Ştiu că nu prea e civilizat, dar cu ruşinea mori de foame. În frigider……..ceva pastramă de pui, un cârnat piperat, măsline, ciuperci, un cascaval……..doar preparate reci. Nu stau mult pe gânduri, şi mintea îmi stârneşte pofta de o pizza. Caut rapid puţina faină, ca să fac blatul…….sau cum i-o mai fi zicând, pun şi apă, şi niţel ulei ca sa nu se prinda de tava, un praf de copt pentru a creste putin. După ce l-am amestecat bine continutul, l-am pus în tava, şi în cele din urmă în cuptor, pentru coacere. Cel putin aşa am vrut……să se coacă puţin şi pe urmă să adaug caşcavalul, carnea şi ciupercile. Dau la foc moale, şi mă aşez pe tilică tamburelul, care stătea pitit lângă masa din bucătărie. Doar 5 minute erau necesare ca blatul de pizza să fie copt. Dar mie nu mi-a trebuit decât 1 minut ca să mă ia somnul. Stând în şezut, cu capul pe pervazul ferestrei, exact ca în gară! Mă trezesc brusc, putin înspăimântat, si sar ca ars. Trecuse cam 10 minute de când am pus la cuptor tava. Noroc că a fost focul moale, că altfel aveam un blat cu gust de cărbune. Avea coca o consistenţă de îţi rupeai dinţii în ea. Mă uitam cu jale când la ingredientele de pe masă, când la acel blat, care trebuia să îmi potolească foamea….. dar fapta era înfăptuită. S-a hrănit coşul cu bunătate de blat! Numai că, foamea nu te lasă în pace până când nu îi dai ce vrea. Dar stai, îmi zic eu, că doar sunt în inima ţării, şi o pizza o poţi comanda şi aproape de miezul nopţii. Şi chiar nu a trebuit mult să găsesc
Gambinos Pizza de unde se poate comanda non-stop nu numai pizza, ci şi tot felul de preparate delicioase, care să potolească foamea oricărui gurmand.
Eu am ales o pizza ca aceasta Big mama se numeşte, iar gustul este de-a dreptul fără termen de comparaţie. Ca la mama acasă! Pe un blat pufos, stau aşezate cochete , felii mari de muşchi file şi cârnaţi, împrejmuiţi cu Mozzarella din belşug, iar ceapa şi sosul delicios completează cu succes tabloul unei pizza foarte gustoasă.

Mă gândeam, atunci când am comandat, că voi avea de aşteptat cel puţin o oră, pentru că
livrarea se făcea in sectorul 3 din Bucuresti
Dar nu a fost aşa. A venit curierul cu pizza în 40 minute, iar timpul de livrare este aproximativ acelaşi în tot bucureştiul, aşa cum e precizat pe site.

Mă întreb eu, şi vă cer şi vouă o părere: Ce credeţi? Se merită să te chinui acasă să coci un blat de pizza……..atunci când te toropeşte somnul? Să aştepţi mai bine de o oră până pregăteşti pizza, sau să ai o pizza delicioasă în doar 40 de minute?

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Ce poţi face în caz că vrei să mănânci o pizza la miezul nopţii

  1. maya-maria spune:

    Off, dragul meu! Nu ai mai apucat sa vezi rezultatul!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *