Ceasul din vis

Patru ani m-am straduit sa iau nota 10 la toate materiile, la toate testele. Am participat si la olimpiade si m-am intors acasa cu premii facand din liceul meu mandria orasului.
Daca ma intrebati acum cand s-au dus anii de liceu, nu stiu sa raspund. Am fost atat de prins cu invatatul, cu participarea la competitii, ca m-am trezit la sfarsit. Si acum sunt tot in contratimp. Ma pregatesc de bacalaureat, de banchet si de examenul de admitere la facultate.

Mi-a ales costumul: din catifea fina, albastra ca noptile senine si ca ochii mei sacoul, iar pantalonii din stofa de cea mai buna calitate cu un ton mai inchisi. Croiala imi va evidentia trupul lucrat la sala, abia astept sa port aceasta tinuta elegant! Adorm tarziu cu gandul la nisipurile de aur, la Balcic, la dansul noastru: eu si iubita mea am mers de mana la toate competitiile si petrecerile, iar seara acesta trebuie sa fie a noastra.

Ma agit, ma rasucesc, alerg cu bagajele dupa mine. Ma impiedic de o piatra si cad. Ma lovesc rau in frunte. O sa-mi iasa semn, dar cel putin sa prind autocarul. Ma ridic iute, fara sa-mi pese de dureri. Aud o huruiala de motor si vad masina plecand fara mine. Ma prabusesc din nou invins de durere. Se rupe filmul. Sunt acum intr-un magazin de ceasuri de mana. Un exemplar frumos imi vorbeste:

-Daca ma accepti pe mine, un ceas de mana original, elegant, rezistent si precis ca prieten pe viata, nu ai cum sa pierzi autocarul care te va duce la banchet! Iti citesc gandurile. O pana de curent si televizorul nu te va mai trezi, cand l-ai programat tu, o defectiune la telefon si nu va mai suna la ora stabilita, dare eu nu stau niciodata, nici nu raman in urma!

Iata de ce a doua zi l-am convins pe tata sa ma lase sa-mi cumpar cel mai bun si mai frumos exemplar dintre ceasuri barbati de la Ceasmania si pot spune ca mi-a purtat noroc: am prins autocarul, am petrecut pe cinste la banchet, am terminat facultatea tot ca sef de promotie si m-am insurat cu iubita din liceu!

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *