Stai mult in fata calculatorului si ai ochii uscati?

Daca lucram foarte mult la calculator, uitam sa clipim si simtim o jena, o senzatie de corp strain sau ochi uscat. Aceste simptome pot aparea si cand petrecem mult timp in medii cu iluminare artificiala sau in medii cu aer conditionat. In aceste conditii sau daca porti lentile de contact, iti recomand sa folosesti picaturi oftalmice.

Picturile oftalmice sunt substituienti ai lacrimilor naturale care au rol in tratamentul simptomatic al sindromului de ochi uscat, ajutand la lubrifierea ochiului si indepartarea senzatiei de disconfort.

Protejeaza-ti ochii cand stai in fata calculatorului!
Timpul petrecut in fata telefonului, calculatorului sau a tabletei afecteaza in mod negativ starea ochilor nostri, fiind cauza aparitiei unor stari de disconfort precum vederea incetosata sau sindromul ochiului uscat.

Pentru a preintampina aparitia acestor efecte negative, ideal ar fi sa reducem timpul pe care il petrecem in fata calculatorului, insa daca acest lucru nu este posibil ar trebui sa respectam urmatoarea regula: la fiecare 20 de minute sa luam o pauza de 20 de secunde in care sa privim un obiect cat mai indepartat.

De asemenea, pentru a reduce impactul pe care il au aceste dispozitive asupra privirii noastre, este de preferat ca distanta dintre ochii nostri si monitorul calculatorului sa fie de minim 50 cm.

Mai multe detalii gasesti pe: https://www.conga.ro/blog/

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *