Prin decarbonizare poţi prelungi viaţa motorului fără a fi necesară schimbarea pieselor

Dacă aveţi un autoturism, sau îl conduceţi pe cel de la serviciu, cu siguranţă aţi observat în timp, un consum mai mare de combustibil, emisii excesive, o scădere a performanţelor maşinii. Aceste lucruri se întâmplă datorită depunerilor de carbon din interiorul motorului.

Care sunt cauzele depunerilor de carbon, şi cum se elimina carbonul  din interiorul motorului?

De multe ori am observat pe stradă maşini care fac un zgomot care zgârâie timpanul, sau care scot un fum gros pe toba de eşapament, cu greu pornind din loc. Motivul acestor defecte nu depind neapărat de uzura sau vechimea autoturismului, ci de depunerile de carbon de pe componentele motorului.
Ce este carbonul? Este un rezultat secundar al arderii, o funingine neagră care se depune şi se
solidifică pe capul cilindrului, perete, piston şi pe supape.

După cum ştiu toţi posesorii de autoturisme, după ce maşina a rulat un an sau cel mult doi, (aproximativ 2000 km), motorului îi va fi afectată performanţa, va creşte consumul de combustibil, nu va mai avea putere, va avea probleme la accelerarea rapidă, mai ales la pornirea la rece, emisii excesive de gaze, zgomot crescut, uleiul de motor sse arde repede, etc.
Este o zicală, „prevenţia este cel mai bun tratament”, aşa că dacă nu se verifică maşina măcar la 2000 de km rulaţi, riscăm să ne confruntăm cu probleme serioase la întreţinerea mașinii. O decarbonizare eficientă ne poate salva de la schimbarea pieselor.

Decarbonizarea este un procedeu de eliminare a depunerilor de carbon de pe principalele componente ale motorului şi din sistemul de evacuare, cu ajutorul hidrogenului. Staţia de decarbonizare injectează în mod controlat, hidrogen în conductele de admisie a aerului, acesta crescând temperatura în camera de ardere, reacţie chimică care îndepărtează depunerile de carbon. Acest procedeu durează aproximativ 60 de minute,depinzând de cât de afectat este motorul.

Ce beneficii ai dacă faci decarbonizarea motorului?
Iată câteva beneficii care trebuie remarcate în urma unei decarbonizari:
– depunerile de carbon sunt eliminate definitiv;
– motorul nu mai face zgomot atunci când funcţionează;
– reducerea fumului din sistemul de evacuare;
– se reduce uzura motorului;
– scade vizibil consumul de combustibil.
Este foarte important să fie făcută această decarbonizare o dată la 6 luni, sau măcar o dată pe an, deoarece se uzează foarte mult piesele de bază din motor, şi este mult mai uşor şi mai puţin costisitor să cureţi motorul decât să înlocuieşti piese.

În general, curăţarea carbonului din motor trebuie să fie în acord cu prevenirea. Dacă dorim să nu cumpărăm o maşină nouă, trebuie să facem în mod regulat curăţarea carbonului din motor!

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Prin decarbonizare poţi prelungi viaţa motorului fără a fi necesară schimbarea pieselor

  1. Lamiita Petre spune:

    Interesante informatii. Presupun ca majoritatea posesorilor de autoturisme le cunosc, dar nu bag mana in foc ca e asa. Mai bine sa citeasca>

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *