7 zile de vacanţă în Insula Creta pentru 61 de copii şi tineri dependenţi de dializa renala şi cu transplant renal

Ori de câte ori se întâmplă un lucru extraordinar, şi care nu este luat în seamă de presa din România, o să încerc eu să îl dezvălui aici. În ţara noastră, după cum ştim cu toţii, persoanele cu dizabilităţi sunt considerate nişte consumatori, şi marginalizaţi. Nemaivorbind de metode de integrare în societate sau lucruri şi locuri pentru relaxarea acestora. Că la drept vorbind, şi ei sunt tot oameni, nu?

DELIA GRADINARU N-21 IANUARIE 1982 -D-9 OCTOMBRIE 2014

Iată că, şi anul acesta Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie „Delia Grădinaru” care are ca domeniu de activitate ajutorarea copiilor şi tinerilor dependenţi de dializa renală şi cu transplant renal, organizează în perioada 6- 13 septembrie anul acesta, o tabără de vis în Insula Creta.

Cu multă trudă şi implicare sufletească de excepţie, dl Emanuel Ungureanu, preşedintele asociaţiei, ajutat la partea de organizare de către Paula,şi Andreea, au încercat cu eforturi uriaşe, să adune aproape toţi cei 40 000 de euro necesari desfăşurării acestei mini vacanţe ,din sponsorizări, donaţii de la persoane fizice şi evenimente caritabile,Aproximativ 61 de copii şi tineri cu insuficienţă renală cronică, vor lua aşa zisa vacanţă de la boală, timp de 7 zile într-un loc de o frumuseţe incontestabilă, pe plajele insorite a Insulei Creta din Grecia.

Cu toate că este vacanţă, şi într-o vacanţă se spune că trebuie să ne detaşam în totalitate de viaţa cotidiană, de lucrurile care le facem în fiecare zi, aceşti copii nu îşi pot lua liber de la boală. Vor trebui ca o dată la două zile, timp de patru ore, să meargă într-un centru de dializă, ca să faca şedinţa de dializă. Este un lucru cumplit de greu de suportat, dar fără dializă aceşti copii nu au cum să trăiască mai mult de o zi.

Transportul către destinaţie se va face cu avionul, cu o cursă charter de pe
Aeroportul din Cluj- Napoca, prin intermediul firmei de turism Tui Travell. Fiindcă acesti tineri locuiesc în majoritatea judeţelor din ţară, s-a stabilit locul de întâlnire la Hotelul Univers T, asa numita a doua casă a membrilor asociaţiei.

Din sufletele pline de bucurie ale acestor tineri, se îndreaptă mii de mulţumiri tuturor sponsorilor, oamenilor cu dare de mâna care au pus umărul la realizarea acestui vis, şi nu în ultimul rând domnului Emanuel Ungureanu, care cu mult drag şi-a dăruit tot timpul său liber în scopul realizării acestui proiect, singurul de acest gen din România.

Din partea bloggerilor din România, vă dorim ca toţi aceşti copii şi tineri aflaţi în suferinţă, să aveţi o vacanţă plăcută, să vă bucuraţi de tot ce este frumos, iar sănătatea să vă fie aliatul cel mai puternic!

Acest articol a fost publicat în DIALIZA RENALĂ și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la 7 zile de vacanţă în Insula Creta pentru 61 de copii şi tineri dependenţi de dializa renala şi cu transplant renal

  1. Stefania spune:

    Mulțumim din suflet tuturor celor ce au venit în sprijinul domnului Emanuel Ungureanu și au făcut posibilă această frumoasă vacanță,la care eu una nu aș fi visat niciodată.Aveți toată stima și respectul meu.👏👏👏 Vacanță plăcută tuturor,inclusiv mie.😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *