Pregateste-ti autovehiculul de vacanta


Pregătirile pentru plecarea în vacanţă nu înseamnă doar pregatirea bagajului ci mult mai multe lucruri. Alegerea mijlocului de transport pe care îl vei utiliza pentru plecarea în vacanţă este una dintre cele mai importante pregatiri pe care trebuie să o faci în vederea petrecerii unui concediu de neuitat. Ce presupune această pregatire? În cazul în care optezi pentru mijlocul de transport în comun, achiziţionarea din timp a biletelor de calatorie precum şi aflarea politicii pe care o are firma de transport sunt cele mai importante lucruri de care trebuie să ţii cont în momentul în care doreşti să calatoreşti cu transportul în comun indiferent de tipul acestuia. Dacă ideea de a utiliza transportul în comun nu ţîi surâde şi vrei să pleci cu propria masina atunci aceasta trebuie pregatită pentru a putea face faţă cu brio unui drum lung. Această pregatire necesită parcurgerea urmatoarelor etape:

  1. Verificarea valabilitaţii actelor masinii este un prim lucru pe care trebuie să îl rezolvi în momentul în care vrei să pleci cu această în vacanţă. Acest lucru nu înseamnă ca atunci când o folosesşti prin oraş actele masinii nu trebuie să fie valabile ci uneori se întâmplă să uitam că a expirat rca-ul ori itp-ul. Pentru a nu fi sanctionat pentru expirarea valabilitatii actelor masinii, arunca o privire peste valabilitatea acestora.
  2. Schimbarea pieselor uzate este un alt lucru pe care trebuie sa il faci pentru a pregati masina pentru plecarea in vacanta. Anvelope noi, filtre, ulei de motor, lichid de parbriz, placute de frana sunt doar cateva dintre piesele ce trebuie verificate cu atentie si inlocuite acolo unde este cazul inainte de a pleca in vacanta. Daca tot sunt la capitolul verificare piese, verificarea functionalitatii aerului conditionat este o conditie obligatorie avand in vedere caldura de afara.
  3. Dotarea autovehiculului cu un sistem de navigatie este un alt lucru pe care trebuie sa il faci avand in vedere ca drumul pe care urmeaza sa il parcurgi nu iti este familiar si nici scurt.

In concluzie pregatirile pentru vacanta nu sunt atat de simplu de realizat precum pare la prima vedere si pot include priuntre altele si necesitatea achizitionarii unor anvelope de vara sau a oricaror alte piese auto in cazul in care acestea trebuie inlocuite pentru a putea utiliza in conditii de siguranta masina.

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *