Din suflet pentru mama

Astăzi, dorul de mamă, ma făcut să scriu câteva cuvinte.

Am acuş 41 de ani de când mi-a dat viaţă mama, dar niciodată nu mi-am dat seama cât de mult o iubesc şi cât de mult înseamnă pentru mine. Eu sunt un om mai „dintr-o bucată”, aşa cum se mai spune, unul care zice lucrurilor pe nume, iar din această cauză mama a fost mai rece cu mine, mai distantă. Mă obişnuise-m cu acest fapt, dar erau momente în care răbufneam, şi ne certam, neţinând seama de supărarea ei. Timpul a trecut, mi-am urmat viaţa, au venit anii grei de boală, am trecut prin „praguri finale” de mai multe ori, au fost luni întregi în care spitalul mi-a fost casă, dar mama, ea cu care nu m-am înţeles niciodată, mi-a fost „pilonul” de care m-am agăţat atunci când mi-a fost greu. Ar mai fi multe de spus despre o mamă, de importanţa ei în viaţa noastră, dar mă opresc aici.

De ce scriu tocmai acum aceste rânduri?
E dimineaţă devreme, momentul când se deschidea uşa şi intra draga de ea, mama, să îmi dea deşteptarea. Acum s-a supărat puţin pe noi, familia, şi a plecat pe un pat de spital, cu un accident vascular hemoragic. S-a întâmplat luni dimineaţă, în urma unui puseu de hiper tensiune. Parcursul acestor zile au fost critice pentru ea, dar şi pentru noi.

Nu pot să cred că, ea care era aţât de puternică, ca o stâncă, tot timpul pusă pe glume, cu chef de viaţă, acum să stea nemişcată pe un pat de spital. Sunt supărat pe mine că abia acum îmi dau seama ce mult îmi lipseşte, cât de mult o iubesc pe mama. Sper ca minunea să se întâmple, să îşi revină, şi să o ştim din nou acasă, lângă noi copii ei.

Am scris aceste cuvinte pentru a-mi linişti puţin sufletul, nu pentru a stârni milă, sper să fiu înţeles.

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

5 răspunsuri la Din suflet pentru mama

 1. Lamiita Petre spune:

  Ii doresc din suflet atat mamei tale cat si tie, multa sanatate si putere de a trece peste astfel de clipe grele. Stai linistit, am inteles perfect sensul articolului. Sunt dureri pe care simti nevoia sa le strigi, sa le urlii, si ai ales sa -ti urlii durerea prin aceste randuri.

 2. Irina Sima spune:

  Multa sanatate mamei tale.
  Pacat ca mama mea nu mi-a fost alaturi niciodata! :(

 3. maya-maria spune:

  Am avut onoarea și bucuria de a o strânge în brațe pe mama ta. Acum, aș vrea să o țin din nou în brate, sa-i dau putere pentru a merge mai departe. Nu pot, dar pot în schimb sa ma rog sa-i fie bine și sa se întoarcă acasă. Pe tine te voi ruga sa-i spui mai des ca o iubești, să ai grija de tine pentru a vă bucura ani mulți unul de celălalt.

 4. Dan spune:

  Nicu … îi doresc putere și voința ,vindecare și revigorare mamei tale !!!! Este foarte dureros sa se întâmple mamei oricui și cel mai mic lucru negativ ! Încă o data Multă Sănătate și Recuperare rapida ,iar tie putere !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *