Cu un zâmbet frumos reuşeşti să cucereşti lumea-ntreagă! Iată ce trebuie să faci pentru a avea acest „deliciu”.

Ştiu că este nedrept să spun, dar dinţii sunt principalul criteriu de a stabili descrierea unei persoane, fiind unul dintre primele lucruri pe care le văd.
Dacă cineva zâmbeşte, iar zâmbetul seamănă cu cel al vedetelor din filmele străine, nu întârzii să întreb:
Cum ai reuşit să ai aşa dantură frumoasă? Unde se fac „minunile astea?

Se spune că zâmbetul este oglinda sufletului, şi cred că nu este greşită această comparaţie. Dar cum poţi să faci ca „oglinda” sufletului să fie atrăgătoare, să ai o dantură perfectă?

Nu toţi ne naştem perfecţi……sau poate că perfecţiunea nu există, mai ales în starea de sănătate. Chiar şi dinţii se încăpăţinează, la mulţi dintre noi, să crească strâmbi. Aceeaşi problemă am avut-o şi eu acum mai bine de 25 de ani, numai că pe atunci nu era aproape nici o modalitate de a corecta dantura. Trebuia să ai pile, să ai bani, să mergi la un stomatolog renumit, care te trata cu multă nepăsare……şi durere. Acum însă, să porţi un
aparat dentar  este un lucru uşor de accesat de oricine.

Ce rol are un aparat dentar?

Prima, şi cea mai importantă funcţie, a aparatului dentar, este de a menţine sănătatea fizică…..şi pe cea psihică. Este simplu de înţeles……Dacă ai dinţi crescuţi strâmbi, mănânci rău, de fapt alimentele ajung în stomac aproape întregi, stomacul produce acid în exces, şi uite aşa se mai instalează o gastrită hiper-acidă, un tranzit intestinal foarte lent, acumularea de toxine în întregul organism. Pe fond psihic, situaţia este la fel de dură. Te simţi inhibat atunci când ieşi în public. Îţi este jenă să zâmbeşti, parcă ori de câte ori încerci să vorbeşti toată lumea se uită la tine, şi de aici apar problemele de izolare, de refugiu din lumea reală.
Dacă aceste lucruri îţi sunt cunoscute, eu zic să porţi un aparat dentar, care îţi va corecta toate aceste disfuncţii, şi îţi va reda personalitatea, încrederea în tine.

Eu am purtat acest aparat aproape trei ani, şi nu zic că a fost simplu. Acum 25 ani nu erau ca acum, pregătit pentru fiecare pacient în parte, din ceramică sau zirconiu, de către medici specializaţi pe acest tip de intervenţie. Numai că trebuie ştiut că, dacă se corectează dantura cu un aparat dentar nu este de ajuns pentru a avea dinţi sănătoşi, şi o spun din proprie experienţă. Oricât ai fi de corect în igienizarea dinţilor, spălarea după fiecare masă, folosirea aţei dentare, a apei de gură, etc, tot există riscul de apariţie a plăcii dentare şi în prealabil a tartrum-ului. Aşadar, placă dentară şi tartrum, toţi „beneficiem” de acest inconvenient oricât de corecţi am fi în igienizarea dinţilor. Se tot afişează tot felul de metode practice de înlăturat tartrum-ul acasă, dar eu vă spun că nu funcţionează. Vei ajunge în cele din urmă tot la medic pentru înlăturarea acestor depuneri, dar sperăm să nu fie prea târziu, doar la apariţia durerii şi a cariilor.

Ce este placa bacteriană şi tartrum-ul, ?

Atunci când ne alimentăm, cu orice fel de alimente, în cavitatea bucală(gură) apare, împreună cu saliva, procesul de digestie. În urma acestui lucru, saliva fiind acidă şi calcică, se produc nişte modificări asupra dinţilor. Se depun plăci bacteriene pe dinţi, care în timp se vor calcifica(solidifica). Vom vedea depuneri pe dinţi de culoare gălbuie, tare, care nu se curâţă cu ajutorul periuţei şi a pastei de dinţi. Dar este destul de simplu şi la îndemâna oricui să scape de acest inconvenient! Mergi la un cabinet stomatologic măcar o dată la şase luni, faci un detartraj profesional, şi ai dinţi sănătoşi pentru toată viaţa! Dar să nu uităm că şi alimentaţia sănătoasă, bogată în crudităţi, poate fi un aliat de nădejde în apariţia acestor plăci de tartrum. Vitamina C conţinută de fructe şi legume poate împiedica, dar nu în totalitate, apariţia tartrum-ului.

Ce este un detartraj  şi unde se poate face?

Detartrajul, după specificaţia cuvântului, înseamnă eliminarea(detar- îndepărtare) plăcii calcificate de pe dinţi. Se poate face la un cabinet de stomatologie cu experienţă în acest domeniu, cu medici empatici(care empatizează, simt,ceea ce simţi şi tu) care pot să îţi ofere în afară de profesionalism, şi ataşament psihic. Aici se poate discuta file întregi, dar eu vă spun doar de lucruri reale. Pentru un aparat dentar care să îţi redea zâmbetul şi totodată şi încrederea în tine, pentru un detartraj profesional care să prelungească viaţa dinţilor, poţi să mergi la clinica de stomatologie Cris Smile unde lucrurile iau o întorsătură neaşteptată!

Cum spune şi sloganul ” Un zâmbet reduce distanţa cu o mie de paşi”, poţi să
atragi pe oricine doar cu un zâmbet frumos, doar că trebuie să îţi faci o programare la Cris Smile din Bucureşti!

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Cu un zâmbet frumos reuşeşti să cucereşti lumea-ntreagă! Iată ce trebuie să faci pentru a avea acest „deliciu”.

  1. Irina Sima spune:

    Multumesc lui Dumnezeu ca mi-a oferit dinti frumosi, drepti si destul de albi. Insa nici eu nu am dantura perfecta si calc destul de des pragul cabinetului de stomatologie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *