Becurile vintage, pentru reînvierea stilului retro!

De la iluminatul public şi până la cel interior, toate au evoluat. Este o banalitate să vorbeşti despre iluminatul camerei cu becuri tip led. Însă, mulţi dintre noi am rămas fideli stilului vintage, amintindu-ne parcă, de lumina lămpii cu gaz din copilăria noastră, sau a unora dintre noi. În timp ce mulţi dintre noi ne bucurăm de unicitatea strălucirii acestor
becuri vintage alţii au o reţinere în a folosi aceste becuri, datorită stilului modern şi economic de iluminare.
Acestea sunt foarte apreciate pentru lumina lor strălucitoare, unică, asemănătoare unei lumânări, şi utilizarea lor ocupă un loc fruntaş în decorarea şi creearea unei lumini ambientale în locuinţe, restaurante, biblioteci, săli de teatru, etc, acolo unde lumina trebuie să fie cât mai aproape de cea naturală.

Îmi amintesc cu plăcere de anii 80, atunci când de abia s-a făcut branşarea la reţeaua electrică, când am avut primul bec cu filament în casă, şi nu mai trebuia să citesc la lumina lămpii cu gaz, toate luând o intorsătură favorabilă tuturor locuitorilor. Primul bec pe care l-am avut a fost montat în bucătărie, locul unde ne adunam toată familia la orele târzii ale serii, iar cel de-al doi-lea a fost fixat pe peretele din dormitor, acolo unde ne mai prindea somnul atunci când citeam câte o poveste de-a lui Creangă.

Dar iată că, nici acum, după atâţia ani, nu am renunţat în totalitate la aceste becuri. Am sufletul ataşat de stilul vintage, de mobila veche, de carpetele cu modele florale ţesute manual, de lăicerele şi traversele ţesute la războiul vertical, şi de aceea sufrageria este amenajată şi luminată în stil retro.

De ce să foloseşti un bec vintage Edison în deprimentul celor economice?

Pentru că, cu becuri Edison poţi să redescoperi trecutul, redai camerei un aer de romantism retro, ai o lumină ambientală caldă, unică şi liniştitoare, care îţi dă o stare de bine. Forma becurilor poate completa designul camerei, de aceea se recomandă folosirea acestor becuri fără alte aplice, să se poată vedea filamentul incandescent precum o lumânare din timpurile străvechi.

De unde poţi cumpăra becuri vintage?

Oferta de becuri vintage este foarte redusă pe piaţa românească, deoarece se caută stilul economic, modern, dar magazinul Savelectro.ro oferă la ora actuală o gamă destul de consistentă de becuri Edison vintage. Cu forme deosebite, de avocado, pară, globuri rotunde sau tub, cu un diametru de 64 mm, filament incandescent ce inspiră forma unei lumânari, cu o luminozitate de 140 lm la un consum de 40 w, se poate monta în orice fasung standart de tip e27, iar pentru acreşte durata de funcţionare(2200 de ore) şi de a reduce consumul energetic, este necesară montarea în reţea a unui întrerupător cu variator de tensiune, dar mai multe informaţii puteţi gasi în magazinul Savelectro.ro, la fiecare produs în parte sau contactând serviciul clienţi.

Indiferent unde se folosesc becurile Edison vintage, la bucătărie, sufragerie, sau pentru a întregi ambianţa într-un restaurant sau club, sunt o modalitate foarte bună de a vă completa decorul, creeând o atmosferă retro.

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Becurile vintage, pentru reînvierea stilului retro!

  1. Lamiita Petre spune:

    De curand le-am descoperit si eu si mi se par foarte atractive, imi plac. AS fi in stare sa imi reamenajez spatiul in functie de aceste becuri. :))

    • nicu.despa spune:

      Şi mie îmi plac, îmi completează aspectul camerei. Am rămas fixat pe un stil retro, care mă şi reprezintă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *