Smartwatch ori ceas de mana traditional?

Având în vedere că tehnologia a „lovit” şi industria ceasurilor de mână, în momentul de faţă întrebarea din titlul acestui articol este pe buzele multora dintre cei care doresc achiziţionarea unui ceas de mână. Pentru a incerca un raspuns la această întrebare, în continuarea acestui articol voi prezenta funcţiile pe care le oferă fiecare dintre cele două tipuri de ceasuri, astfel încât în momentul în care mergi într-un amanet ceasuri să ştii ce tip de ceas ţi se potriveşte.
Pentru că smartwatch-ul reprezinta ultima tendinţă în materie de ceasuri de mână, voi începe prezentarea cu acest tip de ceas. Spre deosebire de ceasul tradiţional, cel inteligent oferă următoarele funcţii:

– Conectivitatea reprezintă una dintre cele mai importante funcţii oferite de către utilizarea acestui tip de ceas. Aceasta funcţie permite conectarea ceasului la telefonul mobil astfel încât poţi citi prin intermediul ceasului mesajele primite pe telefonul mobil. De asemenea, poţi răspunde la apelurile primite pe telefonul mobil. Pentru a te bucura de aceasta funcţie este necesară utilizarea unui telefon mobil inteligent.
– Dotarea ceasului inteligent cu senzori, reprezintă un alt avantaj oferit de către acest tip de ceas de mână. Dintre cei mai importanţi senzori care se găsesc în componenţa unui ceas inteligent, cel care masoară distanţa parcursă precum şi cel prin care purtatorul ceasului poate fi localizat sunt doi dintre cei mai importanţi senzori.
– Pe lângă funcţiile inteligente cu care este dotat un smartwatch, rezistenţa acestuia reprezintă o altă funcţie foarte importantă de care te poţi bucura în cazul în care alegi achiziţionarea unui astfel de ceas. Rezistenţa la şocurile mecanice, praf ori apă, sunt doar câtiva dintre factorii nocvi în faţa cărora ceasul inteligent rezistă cu brio.
În cazul în care funcţiile unui ceas inteligent nu te-au convins să achiziţionezi un astfel de produs, iată care sunt funcţiile oferite de către utilizarea unui ceas de mână tradiţional.
– Cronograful este una dintre cele mai importante funcţii oferite de către utilizarea unui ceas de mână tradiţional. Aceasta funcţie se traduce prin precizie şi exactitate.
– Mecanismul ceasului, care poate fi mecanic ori quartz reprezintă o altă funcţie oferită de câtre ceasul tradiţional.
– O altă funcţie foarte importantă a acestui tip de ceas este reprezentată de tahimetru. Prin intermediul acestei funcţii pot fi calculate marimile care sunt dependente de variabila timp.
– Afişajul digital ori analogic este o altă funcţie de care te poţi bucura în cazul în care optezi pentru achiziţionarea unui ceas de mână tradiţional.

În concluzie, având în vedere că ambele tipuri de ceasuri de mână oferă diferite funcţii, achiziţionarea unuia ori altuia nu reprezintă o greşeală ci doar o alegere în funcţie de nevoile pe care le ai.

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *