De ce e bine să verifici toate condiţiile atunci când faci o rezervare la o pensiune

Vine timpul când de plăcere, sau din interes, suntem nevoiţi să ne deplasăm în alte zone ale ţării. Şi ce bine ar fi să putem avea câte o locuinţă în fiecare destinaţie….Dar nu mai visăm, revenim la subiectul principal. De curând, din interes, am luat drumul Clujului. Circa 400 km, timp de 6 ore, un drum ca în România, cu multe denivelări, foarte obositor. Şi ştiţi cum e…..abia aştepţi să ajungi la destinaţie.

Locul de cazare a fost pensiunea Royal Diamond. Acesta a fost unul dintre puţinele locuri disponibile pentru cazare în Cluj-Napoca. Am ajuns pe la ora 22.30, cu greu găsind locaţia. Nu era trecută pe harta GPS-ului cu numele de Royal Daimond. Acesta e primul „defect”. Al doi-lea, şi unul dintre cele mai importante, nu au locuri de parcare. Practic laşi maşina unde poţi, pe răspunderea ta. Adică după cum îţi e norocul.
Doi paşi faci din stradă şi deja intri pe uşă, nu tu pic de alee, de ceva verdeaţă, de un copac care să mai facă un pic de umbră. Gazda, sau recepţionerul, nu mai ştiu cum să îi mai zic, a fost destul de ok, ar fi fost culmea să mai fie naşpa şi el. S-a mişcat rapid cu toate documentele, am achitat două camere pentru două zile, una dublă iar cealaltă single. De preţ nu mai zic nimic, a fost la fel ca la orice pensiune de 3 margarete.
Am fost conduşi spre camere, unde s-a făcut instructajul de ce este permis şi ce nu…..
Camera dublă:
Curăţenie- nota 10
Reţea internet- nota 10
TV- nota 9
Frigider în cameră- nota 1 pentru că de fapt nu aveau decât un frigider comun pe hol.
Coş de gunoi- nota 5. Nu era decât cel de lângă closset.
La baie…..
Cabina de duş- nota 5. Nu curgea decât apa caldă, sau foarte caldă. Rece doar dacă aduceai de la ghiuvetă.
Caldură în cameră- nota 10. Era pe îndelete.
Linişte în cameră- nota 2. Pensiunea este amplasata la marginea autostrăzii iar tirurile fac un zgomot infernal toată noaptea.

Cam atât despre camera dublă, dar să vedem cum stă notarea camerei single.
Curaţenie- nota 10
Căldură- nota 2. Nu se dă căldură decât în camerele duble.
Apă caldă- nota 1. Adică nici picătură de apă caldă, iar apa rece de abia curgea. Se pare că ar fi fost o defecţiune.
De celelalte nu am ce sa mai zic, sunt identice primei descrieri.

Am întrebat dacă se poate servi micul dejun în cadrul pensiunii, sau la restaurantul pensiunii aşa cum era trecut pe net, dar nici vorba de restaurant. Am fost trimişi către un restaurant la cca 10 minunte, sau să sunăm la numărul care ni la dat de la recepţie. Dar ştiţi cum e……reclama e sufletul comerţului….

Concluzia? Aparenţele înşeală! Verificaţi înainte de a face o rezervare, cereţi părerea celor ce au fost în acea locaţie. Faceţi precum croitorul:
Măsuraţi de zece ori şi tăiaţi o dată!

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la De ce e bine să verifici toate condiţiile atunci când faci o rezervare la o pensiune

  1. stefania spune:

    O experiență care sperăm să nu se repete.Au nota 2 și de la mine.Numai când mă gândesc la zgomotul făcut de mașini și motoare,în plină noapte,când ar fi trebuit să te odihnești,mă apucă groaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *