Ce lucrari la acoperis poti intreprinde fara autorizatie

In conformitate cu Legea constructiilor 50/1991, modificata in 2008, pot fi executate chiar si in lipsa unei autorizatii, anumite interventii ori lucrari care nu aduc modificari in ceea ce priveste structura de rezistenta si nici nu influenteaza aspectul arhitectural al constructiilor. Din categoria acestor tipuri de lucrari, fac parte urmatoarele:

– reparatii efectuate la imprejurimi, invelitoarele de acoperis sau la terasele amplasate pe acoperis, atata timp cat nu implica schimbarea formei acestora si materialele din care sunt construite.

– orice lucrari interioare si exterioare de tamplarie, singurele conditii care se impun fiind pastrarea formei, dimensiunile golurilor si tamplariei. In aceasta situatie este permisa inlocuirea materialelor din care sunt construite respectivele lucrari, exceptand cladirile declarate monumente-istorice.

Reparatiile pe care le efectuati la acoperisul casei, fara a schimba forma acestuia si materialele din care este executat, nu necesita autorizatie de construire. Acelasi lucru este valabil în cazul teraselor de la bloc. Firma noastra va pune la dispozitie o oferta completa de tigla metalica,  tabla trapezoidala si accesorii imbatabila, alaturi de table si accesorii utile precum ferestre de mansarda de cea mai buna calitate. In schimb, in vederea demolarii unui perete, pentru construirea unui balcon ori pentru a aduce modificari care tin de destinatia locuintei, proprietarul este obligat sa detina o autorizatie de construire. Realizarea unor lucrari care pot afecta structura de rezistenta a cladirii, punand astfel in situatii de risc viata oamenilor, poate atrage amenzi si chiar condamnarea la inchisoare.

In ceea ce priveste lucrarile de reparatii sau pentru inlocuirea finisajelor interioare si a celor exterioare, (tencuiala, placaj, reabilitare energetica a anvelopei blocurilor si acoperisurilor etc.), acestea pot fi executate fara a necesita o autorizatie de construire, cu mentiunea ca, in situatia in care doriti sa anvelopati acoperisul, este preferabil sa nu interveniti in sistemul constructiv – terasa, sarpanta.

 

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *