De ce să te uiţi la emisiunea „Dincolo de ştiri” din seara de Înviere?

Săptămână aceasta toată creştinătatea este în forfotă. Este săptămână patimilor sau săptămâna mare, cum se mai spune prin unele locuri. Gospodinele pregătesc cozonacii, încondeiază ouăle, gătesc bucate gustoase, specifice fiecărei zone din ţară, acum e momentul prielnic să faci o tură prin ardeal, moldova sau prin partea sudică a ţării. Am câţiva prieteni la care aş poposi să mă înfrupt din bunătăţile pregătite pentru sărbătorile pascale.

Dar până atunci, nu mai poftesc la lucruri pe care nu le pot obţine, mă mulţumesc cu cozonacul de acasă, cu câteva ouă vopsite în culoarea roşie, cu o strachină plină cu sarmăluţe în foi de viţă şi unse din abundenţă cu smântână naturală, şi nu mai zic de alte şi alte ispite culinare de sezon. Numai că pentru unii dintre noi acestea pot dăuna, aşa că savurăm din priviri toate aceste bunătăţi.

Ca să nu mai poftesc la aceste ispite, trec la subiectul important mie. Am primit săptămâna aceasta o invitaţie, care m-a lăsat făr’ de cuvinte. Invitaţia a fost făcută de către dl. Emanuel Ungureanu, preşedintele Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie „Delia Grădinaru”, vicepreşedinte în comisia de sănătate, şi deputat de Cluj în parlamentul româniei, în emisiunea „Dincolo de ştiri”, ce are ca prezentator pe distinsa doamnă Cristina Țopescu.

Voi fi acolo alături de dl Emanuel şi de scriitoarea Hana Bota, şi se va vorbi despre sistemul de transplant din România, despre modul de organizare a taberelor pentru tinerii şi copiii dializaţi din asociaţia mai sus specificată, şi nu în ultimul rând despre origami. Cum reuşesc eu ca pacient dializat şi făr’ de câmp vizual, să dau viaţă hârtiei. Mai mult nu vă destăinui, vă las să savuraţi emisiunea ce este difuzată sâmbăta seara de la ora 23 pe Antena 3. Ştiu că este seara sfântă de Înviere, dar poate se decalează cu o oră, pentru a putea fi vizionată emisiunea de orice doritor.

Voi încheia această prezentare, nu înainte de a vă dori tuturor celor ce mă cunosc ca blogger(Cristina, Irina, Lămâiţa, etc), ca prieten(Laly, Maria Călin, Mircea, Ciprian), şi tuturor prietenilor şi amicilor din „familia” Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie „Delia Grădinaru”, ba chiar şi celor ce au trecut pragul acestui blog,
Să aveţi sărbători pline de bucurie sufletească, să vă iubiţi cu toată puterea sufletului, şi să vă trăiţi fiecare zi din viaţă, frumos şi armonios!

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *