Argila, un remediu natural demn de luat în seamă

Eu sunt mai modest de felul meu şi nu prea povestesc despre mine, dar astăzi o să povestesc câte ceva despre argilă. Nu ştiu câţi aţi folosit acest remediu natural, dar e bine de ştiut că efectele sunt câteodata chiar miraculoase.

Sunt de acum două luni de când am o stare de „amorţire” dacă pot să spun aşa. Nu am chef de nimic, optimismul e la cota 0, poftă de mâncare nu, doar o stare de somnolenţă. Am zis că o fi de vină vremea, cu neajunsurile ei, pe urmă am pus în prim plan starea mea generală de sănătate. Dar nici una dintre cele două bănuieli nu au fost reale. Şi cum sunt eu grijuliu, am căutat să remediez problema. După analize făcute, am constatat că era o lipsă de minerale din organism. Atunci mi-am amintit că eu, cu vreo 5 ani în urmă am făcut o cură cu argilă, iar efectele au fost demne de luat în seamă. Stau foarte bine la capitolul memorie, şi îmi amintesc bine starea de după cura cu argilă. Mă simţeam ca un fulg! Aveam energie,hemoglobină cât pentru doi, poftă de mâncare de aş fi mâncat şi pietre, pielea nu mai era uscată şi crăpată, şi aciditatea gastrică a dispărut. Acestea sunt beneficiile care le-am simţit eu, ele fiind mult mai multe.

Dar ce este argila?

Cu toţii am văzut când am mers la munte, sau oriunde în alte locuri, o zonă cu sol argilos. Are de obicei culoarea maro spre galben, dar fiind multe tipuri de argilă, şi culorile diferă, de la verde la albastru, sau chiar negru. Eu vă zic că, mai degraba înghiţi o soluţie argiloasă de culoare galbenă decât aia de culoarea noroiului de pe uliţele satului.
Numai că roca de argilă pentru tratament nu este cea pe care o vedem la marginea drumului. Sunt zone specifice în ţară, şi în întreaga lume, de unde se extrage argila pentru tratarea bolilor. Ea conţine o multitudine de elemente organice, de la calciu, magneziu şi fier, până la zinc, potasiu şi fosfor, lucruri fără de care organismul nu ar putea funcţiona.

Care sunt beneficiile unei cure cu argila?

Argila, acest panaceu miraculos,a fost folosit încă din timpul popoarelor dacice. Se menţionează în anumite scrieri că, femeile însărcinate mergeau şi consumau pământ galben, deoarece organismul şi creierul o cereau, iar după ce făceau acest lucru, se revigorau, scăpau de stările de rău.
Acum, după multe cercetări şi studii, acest remediu este folosit pe scară largă în întreaga lume, pentru următoarele tipuri de boli:
1. Boli ale aparatului digestiv

Pentru uz intern, argila este benefică în aproape toate bolile digestive. Ajunsă în stomac, formează o peliculă protectoare care calmează durerile şi favorizează cicatrizarea rănilor gastrice. Rezultate foarte bune are şi în tratarea colitei, hemoroizilor, constipaţiei, pancreatitei cronice şi diareei.

2. Boli cardiovasculare

Argila tratează anumite cazuri de hipertensiune arterială de origine renală, hipotensiune, îmbunătăţind circulaţia venoasă şi arterială, uşurând în acest fel munca inimii.

3. Detoxifiează, elimină stresul şi anemia.

Este un bun antioxidant, detoxifiind organismul, furnizând minerale pentru menţinerea tonusului fizic şi psihic (magneziu, crom, cobalt). Chiar şi anemia se tratează, pentru că are un conţinut bogat de fier, foarte uşor asimilabil.

4. Afecţiuni metabolice.
Persoanele care sufera de diabet de tip II, noduli mamari, hiper şi hipotiroidie sau chiar spasmofilie, pot face această cură, numai că trebuie urmărit îndeaproape evoluţia bolilor.

5. Boli ale aparatului urinar şi genital.
În multe afecţiuni renale şi genitale, cum ar fi prostata, calculii renali, infecţii urinare frecvente, tulburări menstruale sau infecţii genitale, argila reuşeste să facă minuni. Ea angrenează în timp ce tranzitează organismul, toate metalele grele, care de fapt sunt cauza tuturor bolilor din organism.

6. Tratarea plăgilor şi întinerirea pielii.
Pentru uz extern, argila este benefică în toate tipurile de eczeme, furunculi,negi, călcâie crăpate, piele uscată, etc. Silicatul de aluminiu îi oferă proprietăţi cicatrizante, iar ceilalţi compuşi, proprietăţi antitoxice, împreună schimbând culoarea şi elasticitatea pielii.

Cum se face o cură cu argilă?

În funcţie de rezultatele pe care vrei să le obţii, alegi intervalul şi durata de administrare. Pentru eficienţă maximă, se ia de trei ori pe zi, 20 de zile, sau chiar 30, consecutiv, urmându-se o cură de întreţinere, o doză pe zi timp de 10-15 zile pe lună.
Ca regim dietetic se recomandă evitarea pe cât posibil a alimentelor de origine animală, care conţin conservanţi, a prăjelilor, băuturilor alcoolice şi a sucurilor acidulate. Cel mai bine este să se consume legume şi fructe crude şi alimente foarte putin pregatite termic.

Cum se pregăteşte argila?

Nu este deloc o operaţiune complicată! Îţi trebuie o cana de 150 ml, din sticlă, porţelan sau lut, deoarece recipientele din plastic sau metal oxidează argila, 100 ml de apă de izvor sau plată, o lingură din lemn pentru a avea cu ce să omogenizezi conţinutul înainte de a fi înghiţit, şi multă răbdare şi optimism.
Se pune seara o lingură de argilă în cană, se adaugă cei 100 ml de apă, şi se lasă până dimineaţa. Când te trezeşti, e bine de mers şî igienizat gura, iar pe urmă să bei argila, deoarece bacteriile adunate noaptea în gură reduc foarte mult eficacitatea acestui remediu! Amesteci bine conţinutul, iar apoi îl bei aşa tulbure. Nu este deloc rău la gust, ba chiar eu mânânc argila aşa simplă. Să nu uitaţi că se ia cu 30 de minunte înainte de mesele principale! Acţiunea aceasta se repetă din nou, dimineaţa pentru ora prânzului, la prânz pentru seară, şi tot aşa timp de 20 zile.

Oferta este foarte generoasă pe piaţa din România, dar eu zic să căutaţi pe net „cea mai buna argilă din România”, şi să o luaţi pe cea de culoare galbenă. E foarte cremoasă, nu are nici un gust, chiar merge întinsă perfect în maştile de faţă. Eu am început cura cu argila din data de 24 aprilie, beau doar de două ori pe zi, şi deja simt efectele. Lucrez origami aproximativ 6 ore continu fără să obosesc!
Voi aţi apelat la acest remediu? Aveţi păreri pro sau contra?

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

4 răspunsuri la Argila, un remediu natural demn de luat în seamă

  1. Lamiita Petre spune:

    Nu am folosit argila niciodata, nu as avea nicio problema cu gustul, ideea si incantarea mea ar fi sa imi faca bine, chiar sa simt o imbunatatire si am auzit vorbindu-se numai de bine. Deci as incerca-o

    • nicu.despa spune:

      Nu ar fi rău să încerci. Un lucru care trebuie specificat……nu are efecte secundare……

  2. eu am facut acum cativa ani o cura de detoxifiere cu argila alba si desi nu mi-a placut sa beau apa aceea, trebuie sa recunosc ca m-am simtit bine dupa tratament si tenul arata si el mai bine, mai curat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *