Sfaturi pentru un loc de munca bun

Găsirea unui loc de muncă potrivit nevoilor tale nu este o sarcină atât de grea pe cât pare la prima vedere. Chiar dacă ţara noastră nu se poate lăuda cu o ofertă foarte generoasă de locuri de muncă, şansele de a găsi un loc de muncă conform pregătirii tale sunt destul de mari în cazul în

care respecţi anumite sfaturi. Dintre acestea cele mai importante sunt următoarele:
– Din momentul în care decizi că ai nevoie de un loc de muncă trebuie să sondezi piaţa în fiecare zi în căutarea acelui loc de muncă. Acest lucru presupune achiziţionarea de ziare, urmărirea locurilor de muncă ofeite de către agenţia naţionala de ocupare a forţei de muncă precum şi urmărirea site-uilor de recrutare. Având în vedere că trăim într-o perioadă în care mediul online face parte din viaţa noastră din ce în ce mai mult, mediului online trebuie să îi acorzi o atenţie sporită când eşti în căutarea unui loc de muncă deoarece ofertă locurilor de muncă este din ce în ce mai bogată în mediul online.
– În cazul în care ţii morţiş să activezi pe un post anume trebuie să fii pregatit pentru relocare deoarece există posibilitatea ca postul pe care tu îl urmăreşti să nu îl găseşti în oferta de muncă din oraşul tău ci în oferta de locuri de munca in Cluj ori in oferta de locuri de munca în Iasi. Pentru a nu pierde oportunitatea gasirii unui loc de muncă gândeşte-te dinainte de a căuta locuri de muncă dacă eşti dispus pentru rolocare.
– Redactarea cv-ului reprezintă o alta etapă în căutarea locului de muncă careia trebuie acordată o importanţă mai mare decât o fac mulţi dintre noi. Având în vedere că prin intermediul cv-ului se realizează prima interacţiune dintre angajator şi angajat, acesta trebuie redactat într-o manieră cât mai convingătoare şi cât mai personalizat. Acest lucru înseamnă că pe lângă datele de identificare şi studiile avute, trebuie trecute scoase în evidenţă cât mai mult punctele forte ale candidatului. Calitaţile pe care acesta le are precum şi atribuţiile avute la vechiile locuri de muncă, reprezintă o modalitate foarte bună prin care pot fi scoase în evidenţă calitaţile candidatului.
– Scrisoarea de intentie este un alt instrument de interactiune intre angajator si angajat motiv pentru care si aceasta trebuie sa fie cat mai convingatoare. Spre deosebire de cv in scrisoarea de intentie sunt prezentate motivele pentru care vrei sa activezi in cadrul respectivului loc de munca precum si care sunt motivele pentru care firma ar trebui sa te aleaga pe tine pentru respectivul loc de munca.

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *