Despre prietenie, în câteva cuvinte bine alese

Ce este prietenia? Depinde pe cine intrebi!

Dacă întrebi un copil,probabil îţi va răspunde că prietenia este atunci când împarţi pachetelul de mâncare cu colegul tău, fără să te aştepţi ca în ziua următoare să facă şi el la fel.
Dacă întrebi un adolescent ce este prietenia, probabil va răspunde că, prieten îţi este acela caruia poţi să-i spui orice, având siguranţa că nu va zice nimănui,deoarece este mai ruşinos să nu ai încredere într-un prieten, decât să fii înşelat de el.


Dacă întrebi un adult sau un om cu experienţă, ce înseamnă prietenia, poate îţi va spune că, acela care merge lângă tine atât la bine cât şi la greu, acela care îţi face sufletul să înflorească şi care te iubeşte pentru ceea ce eşti şi nu pentru ceea ce ai, acela îţi este cu adevărat prieten.
Dacă mă întrebi pe mine ce îmi inspiră prietenia, eu vă sfătuiesc dragii mei prieteni,să ajutaţi necondiţionat semenii voştri,să vă încredeţi până la infinit şi să iubiţi nemărginit, căci pentru mine asta înseamnă prietenia.

Nu-i aşa că avem cu toţii un fel preferat de mâncare pe care ne place să îl gatim şi să îl savurăm ori de câte ori avem ocazia? Pentru ca acesta să iasă perfect avem nevoie de o reţetă după care să ne ghidăm, şi care să conţină toate ingredientele necesare acelui fel de mâncare. Ei bine, şi prietenia se poate ghida după o astfel de reţetă,o reţetă în care trebuie neapărat să fie incluse ingrediente precum sinceritatea, respectul, modestia, bunătatea, ajutorul necondiţionat, încrederea,şşi nu în ultimul rând, dragostea.

De asemenea, pentru ca reţeta să iasă aşa cum ne dorim, trebuie să excludem
complet ingrediente precum egoismul, răutatea, falsitatea sau mândria.Aşadar, pentru o prietenie sănătoasă includeţi în alimentaţia dumneavoastră zilnică numai ingrediente care vă ajută să vă apropiaţi de celălalt, să îi fiţi alături şi să îl iubiţi mai mult în fiecare zi. Scrie acum, Reţeta prieteniei tale, găteşte-o şi savureaz-o în fiecare zi.

În corabia vieţii tale
Ia acel prieten care,
Poartă după el, în spate
Ingrediente minunate
Precum dragostea, credinţa
Simplitatea, umilinţa
Și nu te uita la cel,
Ce poarta în pacheţel
Egoism şi răutate,
Mândrie şi falsitate

Şi acum pânzele sus,
Soarele e spre apus
Corabia e pregatită,
Ai grijă ca cel ce urcă
Să nu vrea să îţi distrugă
Şi să rupă în bucăţi
Reţeta cu bunătăţi!

Drag prieten ia aminte:
În viaţă să fii cu….minte!

Acest text a fost scris de un posibil colaborator care a dorit să îi păstrez anonimatul.
Voi semna doar cu iniţialele:
C.G.

 

Sursa foto-poze.rol.ro

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Despre prietenie, în câteva cuvinte bine alese

  1. Lamiita Petre spune:

    Frumoase definitii ale prieteniei. De aceea nici nu avem prieteni prea multi, fiindca pentru multi greu sa bifeze toate calitatile pe care trebuie sa le aiba un prieten.

  2. stefania spune:

    Foarte bine punctat GC.Bravo ție.Ar trebui să le dai o mare lecție de prietenie,unora care se dau prieteni și te vând pe doi bănuți ,cum L—a vândut Iuda pe Isus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *