Gemoderivatele, un remediu natural benefic în multe afecţiuni

Sănătatea, este principala preocupare de care suntem interesaţi majoritatea locuitorilor globului pământesc. Căutăm zilnic metode eficiente pentru a evita, pe cât posibil, afectarea organismului. Alimentele bio, este principala sursă a sănătăţii, urmată îndeaproape de sport, şi nu în ultimul rând, psihologia fiecăruia dintre noi.

Dar, chiar şi cu adoptarea unui trai sănătos, apar de multe ori diferite afecţiuni. Am văzut că din ce în ce mai mulţi oameni, folosesc ca metodă ajutătoare la tratamentele alopate, tratamentele naturiste. De la ceaiuri simple sau specifice bolii, capsule cu extracte din plante, unguente, şi până la tinctiuri şi gemoderivate.

Eu o să mă opresc asupra gemoderivatelor, pentru că ştiu că puţini sunt cei ce folosesc aceste remedii, şi pentru că sunt un cunoscător real al beneficiilor gemoderivatelor. De curând am descoperit pe Charmecosmetics.ro  preţuri foarte faine la gemoderivate, dar şi la celelalte produse. Eu sunt mai pretenţios atunci când cumpăr naturiste, caut să aibă un preţ bun dar şi o descriere detaliată. Întâmplător sau nu, am descoperit Charmecosmetics.ro, unde, cu sinceritate vă spun, găseşti tot ce îţi trebuie pentru un remediu natural, chiar şi cosmetice şi detergenţi naturali, la preţuri cu adevărat atrăgătoare.

Ce sunt gemoderivatele, şi cum acţionează ele asupra organismului?

Denumită şi terapia cu muguri, este o ramură a fitoterapiei cu care se poate preveni sau trata, problemele de sănătate. Gemoterapia utilizează doar ţsuturile embrionare ale plantelor, arborilor şi chiar al arbuştilor. De la acestea se recoltează mugurii, rădicele sau mlădiţe. Aceste ţesuturi sunt macerate într-un amestec lichid de apă, alcool şi glicerină, rezultatul final fiind o soluţie concentrată în care sunt acumulate principiile active ale plantelor.

Orice mlădiţă, fiecare mugur,floare, orice viaţă care renaşte, ascund în ele
puteri nebănuite şi energii binefăcătoare. Primele studii asupra ţesuturilor tinere ale plantelor, a fost făcut de medicul de origine franceză , Max Tedau, care din mugurii a peste 100 de plante, a făcut 55 de preparate terapeutice, destinate tratării bolilor.
Eu o să detaliez puţin gemoderivatul de afin deoarece pe acesta îl folosesc, cu succes, de

gemoderivat de mladite de afin

mai bine de un an de zile. Ştiţi cum e…….când capeţi o afecţiune, care vezi că nu vrea să te mai lase în pace, ai recurge la orice remediu, fie că este fitoterapeut, homeopat, apicol, sau băbesc. Dar sfatul meu este, dacă doriţi să aveţi beneficii în folosirea remediilor naturiste, să consultaţi un medic cu experienţă în fitoterapie. Să ştiţi că „tot păţitul e priceput”!

Căpătând anul trecut o afecţiune gastro-intestinală, care îm creea mari neplăceri, ma făcut să îmi îndrept atenţia şi asupra gemoderivatelor. După un tratament alopat îndelungat, şi fără prea mari rezultate, am contactat un medic fitoterapeut. Mi-a fost recomandat, pe lângă alte ceaiuri şi capsule, şi gemoderivatul de afin. Orice tratament trebuie început cu o detoxifiere prealabilă. Gemoderivatul de afin, precum şi multe altele, este un bun antioxidant, reducând cu succes radicalii liberi. Datorită conţinutului bogat de acid galic, este un eficient antibacterian şi antifungic. Tot în afecţiunile gastrice, este recomandat în ameliorarea simtomatologiei colonului iritabil, a hemoroizilor, şi a tranzitului intestinal lent. Spun despre aceste beneficii, deoarece cu acestea m-am confruntat, iar gemoderivatul de afin mi-a fost un aliat de încredere. Şi dacă stau bine să îmi amintesc, de asta ne dădea bunica plăcintă cu afine atunci când aveam paraziţi intestinali. Dar au trecut acele timpuri, acum sunt extrase din plante, mult mai eficiente, şi uşor de administrat.

Acestea sunt unele dintre cele mai importante beneficii ale gemoderivatului de Afin:
– ajută la funcţionarea normală a tractului digestiv, îmbunătăţind digestia şi reglează tranzitul intestinal, atenuând totodată şi fermentaţia excesivă.
– este un bun protector al celulelor şi ţesuturilor organismului, împotriva radicalilor liberi
– are un efect benefic în tulburări de vedere
– este un bun hipoglicemiant, favorizând normalizarea nivelului glicemiei, la persoanele cu diabet
– este un bun protector al sistemului vascular, îmbunătăţind circulaţia venoasă şi arterială

Sunt mult mai multe beneficii, dar eu m-am rezumat la cele care le-am experimentat. Dar sfatul meu este, să nu luaţi aceste remedii până nu consultaţi un medic fitoterapeut. Pentru mai multe informaţii despre acţiunea gemoderivatelor, puteţi găsi aici unde se poate lua legătura şi cu un fitoterapeut.

Voi folosiţi des remediile naturale? aţi folosit vreodată gemoderivate? Dacă da, puteţi să îmi spuneţi într-un comentariu, ce beneficii aţi avut?

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

7 răspunsuri la Gemoderivatele, un remediu natural benefic în multe afecţiuni

 1. Mircea spune:

  Am auzit vorbindu-se de gemoderivate, dar nu le-am folosit niciodată. Chiar o să le încerc, să văd ce efect au în fragilitate capilară….

 2. eu am folosit cu succes gemoderivatul din mladite de zmeur. Aveam niste probleme cu menstruatia si s-au remediat.

  • nicu.despa spune:

   Da, zmeurul este foarte apreciat în problemele sensibile ale femeilor…..Eu aş prefera mai mult zmeura proaspătă…

 3. Ciprian spune:

  Am început să iau și eu gemoderivate, ȘI deja se cunosc rezultatele. Așa că le voi lua cu încredere mai departe.

 4. stefania spune:

  Am folosit cu încredere gemoderivatele,iar rezultatele nu au intarziat să apară.Pentru o circulație bună a sângelui si pentru a evita formarea de cheaguri,am luat gemoderivat se sânger,arin negru si castan pentru circulatia periferică.Le recomand tuturor,pentru o viață mai sănătoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *