Om de zăpadă din origami, un proiect de realizat în 2017

În fiecare an, chiar din primele zile, îmi fac planuri şi proiecte pentru anul în curs. Câteodată reuşesc să le realizez, altădată nu, depinde de multe situaţii…..de care nu mai amintesc. În anul ce a trecut mi-am realizat un vis mai vechi, să cânt la un instrument muzical. Nu ştiu cât o fac de bine, dar aici las pe cei ce m-au ascultat să îşi dea o părere.

Am căutat, în toate lucrurile care le-am făcut, să progresez, să fac din ce în ce mai bine. Aşa s-a întâmplat şi cu origami. Am început cu un coşuleţ, a urmat o lebădă, un braduţ, şi tot aşa….până am fost provocat să iau o decizie destul de „mare”. Să fac un brad de Crăciun în mărime naturală. Am acceptat această provocare, mai ales că era din partea unui reporter tv.
Aici  puteţi vedea povestea acestui brad origami.

Acest brad a „crescut” în anul 2014, iar în următorul an, în 2015, am zis că trebuie, sau că i-ar sta bine lângă brad…..şi lui Moş Crăciun. Şi uite aşa mi-a venit ideea unui moş din origami, în mărime naturală. Numai că, în viziunea mea de atunci, moşul era de dimensiuni mai uriaşe, de aproximativ 2.30 m. Dar nu mai detaliez, căci aici puteţi citi toată povestea moşului din origami.

După doi ani de muncă aproape continuă, 2016 a fost un an de relaxare, dacă se poate numi aşa. Au fost doar lucrări mici, pentru 8 martie, pentru sărbătorile Pascale, şi mărturii pentru nuntă…Acum, în 2017, m-am gândit eu, că lângă moş şi brad, i-ar sta bine unui om de zăpadă. Mi-am făcut comandă de 6 topuri de hârtie albă, şi unul albastru pentru căciulă, iar restul(aracet şi fier pentru schelet) le voi procura pe parcurs. Proiectul l-am făcut, şi cred că va ieşi înalt de aproximativ 1,8 m. Îl voi face din trei bulgări detaşabili, pentru a fi mai uşor transportabil. Căci nu v-am spus că bradul şi moşul sunt cazaţi într-o cameră din Hotelul Univers T din Cluj-Napoca, iar ca să îl transportăm până acolo, va trebui ambalat şi trimis prin curier.

Estimez că vor fi necesare cca 45.000 de piese(module), vreo 4 l de aracet, 5 spray-uri cu lac, iar restul de sclipici şi alte accesorii, voi vedea la finalul lucrării. Startul va fi pe data de 1 februarie, pentru a avea o dată fixă, ca să văd cât timp îmi ia şi acest proiect. Februarie şi martie vor fi lunile cu pliere de hârtie, iar din aprilie voi lucra concomitent, şi piese şi construcţia propriu zisă.

Ce sper eu?
Să am sănătate, răbdare şi putere de muncă. Poate mi se va mai da un răgaz de un an de zile ca să pot termina omul de zăpadă, iar pe urmă pot să „plec” împăcat în alte lumi.

Acest articol a fost publicat în DIVERSE, Uncategorized și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Om de zăpadă din origami, un proiect de realizat în 2017

  1. sanatate in primul rand, draga Nicu. Daca ai sanatate, sigur vei reusi pentru ca esti un om foarte muncitor. Mi-ar placea sa gasesti si un sponsor care sa te ajute. daca te pot ajuta cu ceva, sa imi spui.

  2. Lamiita Petre spune:

    Oricat de mult i-ar placea lui Dumnezeu ceea ce scoti din mainile tale iscusite, sunt sigura ca EL ne iubeste pe toti si s-a gandit sa ne bucuri multi ani de acum incolo cu frumosul pe care ni-l oferi. Asa e natura, ia dintr-o parte ca sa puna in cealalta parte, sa compenseze. Prea mult talent si pricepere in ceea ce faci. Dumnezeu sa te binecuvanteze si sa iti dea putere sa treci peste tot, sa ne bucuri ochiul si sufletul cu ceea ce faci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *