O poveste cu final fericit

Cred că aţi văzut că de ceva timp nu am mai scris nimic pe blog. Motivul, în afară de cel al sănătăţii precare, a fost unul tehnic. De prin luna noiembrie am fost avertizat de către pluginul de securitate că sunt încercări de logare nereuşite. La început m-am impacientat, dar citind pe net am aflat de „bruce force ataks”, şi am zis că dacă am asigurată securitatea cu acest plugin, nu se va întâmpla nimic.

Dar iată că nu a fost aşa. M-am trezit că într-o joi, când am accesat pagina blogului, să se încarce cam în 3 minute, iar tema să arate ca după al doi-lea război mondial. De intrat în panoul de administrare nici nu a mai putut fi vorba. Eram detectat ca intrus şi nu mai puteam avea acces la wp-login.php. Acum ce să zic, nu mi-ar fi părut aşa de rău, dar sunt ataşat de acest blog, iar de curând mi-am cumpărat şi IP dedicat, tot în interesul securităţii. Investiţie cam mare pentru venitul meu, dar speram că nu o să mai am probleme.

Ce am făcut? Am citit pe net o mulţime de articole referitoare la securitate, la rezolvarea problemelor apărute. Cu puţină teamă, am accesat cPanel, am parolat directoarele, fişierele din wp-usser.php le-am şters toate, pentru a putea accesa din nou linck-ul de logare. Tema veche a trebuit să o schimb, pentru că nu mai aveai ce înţelege de la ea, dar după toate astea……tot se încărca greu. Dar măcar am reuşit să mă loghez cu succes…..după 2 încercări.După trei zile de încercări de remediere, coduri în htakces, reparare a bazei de date, eliminarea la majoritatea pluggin-elor, m-am decis să contactez un webmaster.

Eram temător în privinţa preţului, dar nu puteam risca să pierd blogul. Prima încercare a fost o nereuşită. Am fost refuzat pe motiv de lipsă de timp. Dar mi-a dat câteva sfaturi,bune zic eu, la acel moment, printre care să formulez o întrebare pe un forum. Dar nu am mai făcut acest lucru, deoarece, printre postările acelui forum am găsit şi un articol al site-ului Setthings.ro
Am deschis pagina site-ului, m-am documentat şi mai mult, şi am zis că nu ar fi rău să cer ajutor de la un profesionist. Eu merg întotdeauna pe principiul că nimic nu e întâmplător. Şi aşa a şi fost. Mi-a răspuns la mesajul trimis pe site foarte repede!

S-a recomandat ca fiind Nicolae Sfetcu webmaster la Sethings.ro. În două mail-uri trimise am aflat tot de ceea ce are nevoie pentru a repara blogul, dar şi ce a trebuit să fac eu(să scot parolarea directoarelor, să fac un beck-up la baza de date). S-a stabilit că luni va rezolva problema. Şi aşa a fost. În trei timpi şi două mişcări blogul a reînviat. Se cunoaşte când pune mâna şi creierul un profesionist!

A urmat stabilirea preţului final. Ştiu că sunteţi nerăbdători să aflaţi, dar o să fiţi surprinşi. Nu am mai întâlnit, cel puţin până acum, oameni care să lase stabilirea unui preţ după ce face serviciul. Dar iată că acum s-a întâmplat. Ştiţi cât mi-a cerut? O bere când ne întâlnim!

Curios din fire cum sunt, am răsfoit internetul pentru a afla mai multe detalii despre acest om minunat. Şi am aflat……că a pus piatra de temelie, acum 12 ani, la
Multimedia srl, că are o mulţime de cărţi scrise, în domeniul web design, marketing online, dezvoltare afacere, etc. Sunt multe lucruri de spus despre acest domn, dar vă las pe voi să le descoperiţi site-ul de prezentare, de unde se poţi comanda şi cărţi, sau să daţi o căutare pe Google cu Nicolae Sfetcu.

Dacă veţi avea nevoie vreodată de servicii, cum ar fi:Internet marketing, SEO, publicitate online,Reparare, modificare, actualizare, şi întreţinere site-uri,servicii complete de editare, publicare şi promovare cărţi,traduceri din română în limba engleză şi franceza, şi viceversa şi mult mai mult, se poate afla lund legătura direct cu operatorii MediaPro s.r.l.

Nu închei acest articol fară a mulţumi din suflet dlui Nicolae, pentru amabilitate şi profesionalism, cu care ma impresionat în mod deosebit.

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la O poveste cu final fericit

  1. Eu chiar ma intrebam de ce nu ai mai postat si, daca feed-ul nu-mi arata nimic de la tine, nici nu am mai intrat asa ca nu am putut remarca problemele. ma bucur totusi ca ai putut rezolva. Sper sa nu mai ai parte de asa bataie de cap.

    • nicu.despa spune:

      A fost o perioadă de timp cam dificilă pentru mine. Trec printr-o situaţie foarte dificilă, şi nu am putut să îmi adun gândurile pentru puţină inspiraţie. Bine că am reuşit să pun blogul pe picioare, de restul…..o să fac cât o să pot.

  2. stefania spune:

    Ma bucur ca ai remediat problema,era pacat de munca depusa pana acum.Iar despre domnul Nicolae Sfetcu,ce sa spun,toata admiratia si respectul pentru acest domn,care dovedeste ca mai sunt si oameni de buna credinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *