We are one, un eveniment cu un scop nobil!

Vedem zi de zi pe la televiziunile locale numai lucruri rele. De parcă lucrurile frumoase au fost înghiţite de cine ştie cine. Nu vreau să politizez acest articol, ci aş dori să plec capul în faţa unor oameni deosebiţi.

Oameni care ar da haina de pe ei pentru a vedea nişte copii că se bucură. Aceşti copii sunt dependenţi de dializa renală, şi sunt membrii  Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie „Delia Grădinaru”.

Este înfiorător doar să te gândeşti , cât de greu este pentru un copil de 5-6 ani, să stai ţintuit într-un pat timp de 4 ore, iar un aparat de dializă să „tragă” din el ce este toxic. Şi acest lucru să i se întâmple de trei ori pe săptămână. Practic aceşti copii nu mai au copilărie, nu mai pot frecventa o şcoală, joaca cu ceilalţi copii se limitează la cât pot rezista, iar de vacanţă nici nu pot să se gândească. Şi din lipsa banilor, pentru că statul nu pune suflet pentru cei ce suferă, dar şi pentru faptul că nu există o logistică în asistarea, într-un centru de recreere, pentru copii dependenţi de dializă renală. De exemplu, dacă un copil dializat are posibilitatea să meargă câteva zile la mare, trebuie să meargă la dializă în Bucureşti. La fiecare două zile să facă acest lucru, este foarte dificil. Lista lucrurilor negative, care reprezintă statutul unui pacient dializat în România, este foarte mare.

Dar iată că un om sufletist, cu numele Emanuel Ungureanu , a reuşit de două ori pe an să ofere copiilor dializaţi, din diferite centre din ţară, o vacanţă de la boală. Vara, în luna august la mare, iar acum la sărbătorile de iarnă la Cluj-Napoca, acolo unde îşi are „domiciliul” asociaţia. Toate aceste lucruri se pot realiza doar dacă sunt fonduri. Şi vă rog să mă credeţi că nu strebuie decât 40-50 de mii de lei pentru ca 50 de copii şi tineri cu insuficienţă renală să poată petrece împreună sfârşitul de an.

Cu o ambiţie de invidiat, acest domn a bătut din uşă în uşă, a cerut ajutor celor cu dare de mână, de curând a fost organizat cross-ul ……, unde au participat oameni simpli, dornici de a pune umărul la această acţiune. Împreună cu Livia Szigyarto şi Tibi Uşeriu, au reuşit să strângă din taxa de participare şi din donaţii, cca 72 de mii de lei. Este puţin faţă de suma necesară desfăşurării acestei tabere, dar puţin câte puţin se face mai mult.

 

Se va continua această campanie luni, 12 decembrie, cu ZUMBATHONUL WE ARE ONE- LUPTĂM PENTRU VIAŢĂ unde instructorii de zumba vor învâţa pe cei prezenţi la eveniment, tehnicile acestui dans sportiv. Dacă aveţi trecere prin Cluj, sau sunteţi locuitori ai acestui oraş, dacă vă place mişcarea ritmată, puteţi poposi pentru două ore la Internaţional Ballroom, unde de la ora 19 se va da start în pas de dans, la mişcare, la veselie, la ceea ce înseamnă solidaritate cu cei aflaţi în suferinţă.

Dacă nu puteţi ajunge la Cluj, dar doriţi să empatizaţi cu aceşti copii dializaţi, să le oferiţi o mână de ajutor în lupta cu boala, puteţi face donaţii direct în contul asociaţiei-: RO45BTRL01301205F94787XX sau să completaţi formularul 230, care vor direcţiona 2% din impozitul pe venit, către Asociaţia Pentru Solidaritate şi Empatie „Delia Grădinaru„.
Formularul îl puteţi descărca de aici iar după completare îl depuneţi la ghişeele ANAF de care aparţineţi. Orice ajutor, fie el cât de mic, este benefic acestor copii!

Cei ce aveţi posibilitatea să faceţi public evenimentul We are one, cât şi accesarea formularului 230, vă rog eu să o faceţi în scopul sprijinirii acestor copii.

 

Acest articol a fost publicat în DIVERSE, Uncategorized și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la We are one, un eveniment cu un scop nobil!

  1. din pacate, sunt multi cei care nu completeaza acel formular. Nici eu nu am stiu de el pana acum 2 ani. Daca am fi si noi mai informati, atunci mai multi bani ar ajunge acolo unde e nevoie de ei, nu unde vrea statul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *