Cum alegi cel mai potrivit laminator

Știi momentul  ăla în care ai lucrat extrem de mult la redactarea unui document și ai face orice să îl protejezi? Poți să păstrezi în siguranță documentele și actele importante prin utilizarea unui laminator. Procesul de laminare presupune acoperirea documentului cu o peliculă transparentă, fie pe partea cea mai importantă, fie pe ambele părți.
laminator
Utilitatea laminatoarelor este incontestabilă, întrucât în cadrul unei instituții există întotdeauna documente care trebuie să fie protejate împotriva acțiunii externe. Astfel, documentele laminate sunt imune la umiditate, iar în cazul imaginilor, acestea își păstrează pentru mai mult timp culorile vii și aspectul impecabil.
Dacă te-ai convins de importanța achiziționării unui laminator, află că acestea sunt de mai multe tipuri. Iata câteva aspecte pe care ar trebui să le iei în considerare :

1.Temperatura de laminare
Cea mai importantă diferențiere se face între laminatoarele la cald și cele la rece. Laminarea la rece folosește presiunea pentru a lipi folia protectoare de materialul care trebuie laminat, este mai rapidă si, de obicei, se foloseste în cazul materialelor sensibile la caldură, cum ar fi fotografii sau acte vechi. Laminarea la cald folosește plăcuțe sau role de încălzire și durează puțin mai mult. De asemenea, există și laminatoare care combină aceste două moduri de laminare și au o temperatură ajustabilă, fiind mult mai practice.

2.Viteza de laminare
Dacă laminatorul va fi utilizat într-un centru de copiere, vei avea nevoie de o viteză mare de laminare, pentru a face față comenzilor. Acesta este un aspect de care trebuie să ții cont atunci când îți alegi un laminator. Viteza poate să varieze de la 5 la10 m/minut.

3. Formatul produsului
Există laminatoare care pot lamina doar hârtii sau autocolante, dar și laminatoare care sunt potrivite și pentru medii rigide, precum forex sau plexiglas.
4.Funcții
În afară de butonul convențional de pornire/oprire, există și alte opțiuni extrem de utile și importante, precum funcția cu oprire automată, detector la supraîncălzire, opțiune anti – blocaj, detașare facilă a documentelor (în cazul poziționării greșite în aparat) și semnalizare sonoră/luminoasă la încălzirea completă.

Laminatoarele sunt instrumente extrem de utile, atât în cadrul unor centre de copiere, cât și într-o instituție/firmă sau pentru casă. Poți proteja documente, acte sau poți oferi unor imagini un aspect mult mai profesional. În general, laminatoarele sunt ușor de folosit și de întreținut, iar la Pin.ro poți alege între diverse modele, în funcție de cerințele tale.

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Cum alegi cel mai potrivit laminator

  1. Lamiita Petre spune:

    Interesant, nici nu stiam ca exista asa ceva. Cred ca acolo unde sunt documente este foarte necesar

  2. foarte utile aparatele acestea de laminat dar nu aveam habar la ce trebuie sa ma uit daca vreau sa cumpar unul. Mersi de sfaturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *