Amenajarea camerei bebelusului

Venirea pe lume a unui copil reprezinta pentru orice familie o adevarata binecuvantare. Pentru ca vremurile s-au schimbat, in momentul de fata proaspatul venit pe lume nu mai doarme in camera parintilor ci are propria sa camera, chiar daca nu e de prea mult timp nascut. Acest lucru nu face altceva decat sa streseze si mai mult parintii, mai ales in timpul amenajarii respectivei camere. Achizitionarea mobilierului reprezinta de foarte multe ori una din cele mai mari batai de cap atunci cand vine vorba despre amenajarea camerei copilului. De ce o bataie asa mare de cap? Datorita lipsei de experienta in acest sens. Daca atunci cand vrei sa achizitionezi o mobila bucatarie ori mobila hol stii deja ce trebuie sa cuprinda respectivul mobilier lucrurile se schimba in momentul in care te afli pentru prima data in situatia de a achizitiona o mobila pentru camera bebelusului tau. Pentru ati usura un pic munca in acest sens am ales ca in cele ce urmeaza sa scriu despre piesele de mobilier ce nu trebuie sa lipseasca din camera unui bebelus. Fara nici o urma de indoiala patutul bebelusului reprezinta cea mai importanta piesa de mobilier. Si pentru ca este o piesa atat de importanta este absolut normal sa acordam si o mare atentie alegerii acesteia. Ce inseamna acest lucru? Sa fim atenti la anumite detalii. Dintre acestea cele mai importante sunt urmatoarele:
neverland
-Stabilitatea reprezinta unul din cele mai importante criterii motiv pentru care patutul pe care il achizitionezi trebuie sa fie confectionat din lemn de esenta tare. In aceest sens, cele mai recomandate tipuri de lemn sunt stejarul, fagul, frasinul.
-Securitatea reprezinta fara nici o urma de indoiala cel mai important criteriu. Ce inseamna securitate atunci cand vine vorba despre achizitionarea unui patut pentru copii? Foarte multe lucruri, dintre care amintesc:
a)Gratiile trebuie sa fie cat mai solide;
b) Pentru a evita accidentele nedorite colturile si marginile patutului trebuie sa fie cat mai rotunjite;
c) Documentul prin care se certifica faptul ca vopseaua care a fost utilizata la vopsirea patului este ecologica este foarte important atunci cand decizi de unde achizitionzei aceasta piesa de mobilier. Din punctul meu de vedere acset document inclina balanta in situatia in care unele magazine nu iti pot prezenta acest document.
d) Nu in ultimul rand, tot pentru evitarea accidentelor trebuie sa fii foarte atent la distanta dintre gratiile patutului. Aceasta distanta nu trebuie sa fie mai mare de 6.5 cm. In caz contrar riscul de accidente este foarte mare, motiv pentru care eu nu recomand achizitia unui astfel de patut.
-Salteaua trebuie sa fie un alt element caruia sa ii acorzi importanta atunci cand achizitionezi patutul pentru copii. Aceasta trebuie sa fie conceputa special pentru bebelusi.
fete
Masuta de schimbat scutece este o alta piesa de mobilier ce nu trebuie sa lipseasca din camera bebelusului. Pe langa faptul ca aceasta este foarte utila atunci cand trebuie sa schimbi copilul de scutece, masuta de schimbat scutece este utila si atunci cand vine vorba despre depozitarea lucrurilor necesare in procesul schimbarii scutecelor. Pentru a fi utila si in acest sens, masuta de schimbat scutece trebuie sa fie prevazuta cu cat mai multe sertare.

Avand in vedere ca teama de intuneric este absolut normala in primii ani de viata, din camera celui mic nu trebuie sa lipseasca lampa de veghe. Pentru a nu deveni un accesoriu deranjant, lampa de veghe tresbuie sa emane o lumina slaba dar calda.
Un accesoriu foarte important care trebuie sa se regaseasca intre piesele de mobilier pe care le achizitionezi pentru decorarea camerei celui mic trebuie sa fie si poarta de siguranta. Ce este aceasta? Un accesoriu prin intermediul caruia copilul este tinut departe de pericolele care il pandesc in primii ani de viata, cum ar fi, scari, geamuri deschise, prize, etc.

Pentru ca piesele de mobilier pe care le-am prezentat in cadrul acestui articol reprezinta doar o parte din piesele de mobilier ce trebuie sa se regaseasca in cmaera bebelusului, atunci cand doresti sa achizitionezi mobila pentru camera celui mic iti recomand sa ceri si sfatul unui specialist din domeniul mobilierului.

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Amenajarea camerei bebelusului

  1. in camera bebelusului este normal sa vrei mobila de cea mai buna calitate, in culori cat mai vesele si cu multe setare utile pentru a depozita in ele toate cele necesare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *