Persoanele cu dizabilităţi din Bacău sunt alături de paralimpicii români de la Jocurile paralimpice din Rio de Janeiro!

Să fii cu dizabilităţi nu este uşor , ţi-o spun eu, din postura unui astfel de om. Dar nici nu este imposibil! Cu toţii poate aţi cunoscut, sau poate o să cunoaşteţi de acum, aveţi prieteni, sau chiar fac parte din familie, persoanele cu dizabilităţi sunt oameni ca toţi ceilalţi. Copii, tineri, sau vârstnici, oameni simpli, cu vise şi speranţe,cavaleri în în ringul vieţii.

Mulţi dintre noi, cei cu un handicap locomotor sau visual, am căutat întotdeauna să excelăm în anumite domenii. În IT, cultură, dar mai ales în sport. Cu toate piedicile pe care le întâmpinăm, marginalizarea la care suntem supuşi de semenii noştri sănătoşi şi de sistem, căutăm întotdeauna să ne implicăm, să demonstrăm tuturor că şi noi suntem campioni.

În anul 2013 am cunoscut la Cluj, pe un campion al tenisului de masă. Este vorba de Dacian Makszin un tânăr ambiţios, luptător şi foarte curajos. De atunci ne întâlnim de două ori pe an, şi pot să vă spun că mai rar întâlneşti astfel de oameni , chiar şi în viaţa de zi cu zi. Respectuos, cu un suflet şi o voce caldă, plin de energie, cu mâinile bătătorite de la mânerul paletei de tenis.

13517463_10206868142162243_668855168900683724_o

13528601_10206868498451150_7022951230000132208_o11

Da, este un campion la tenis de masă de mult timp, iar anul acesta va merge cu alţi 10 sportivi, la jocurile Paralimpice de la Rio de Janeyro, care se vor desfăşura în perioada 7- 18 septembrie. Ceilalţi zece sportivi calificați, care fac parte din lotul naţional paralimpic, sunt următorii:

Florin Cojoc (35 ani, Politehnica Iaşi, atletism
Şerban Iulian (30 ani, Steaua Bucureşti),canoe
Mihaela Lulea (29 ani, CS Nautic Banat) canoe
Octavian Ilina (38 ani, Lamont Cluj), înot, 200 m, 100 m, 50 m spate
Dacian Makszin (35 ani, Lamont Cluj), tenis de masă antrenat de Anca Cherecheş, antrenoarea lotului naţional paralimpic
Bobi Simion (35 ani, ACS DSA Cluj), tenis de masă
Alex Bologa (20 ani, Lamont Cluj), judo nevăzători
Eduard Novak (39 ani, Tuşnad Cycling Team; aur pistă JP Londra 2012 şi argint şosea JP Londra 2012), la cliclism
Florentina Hriscu- Disc
Naomi si Samuel Ciorap- Înot
Olah Attilah- CICLISM

banner

„Aripile” le-ar fi fost frânte acestor campioni, dacă cineva nu s-ar fi implicat în susţinerea financiară a lotului naţional paralimpic. Şi anul acesta, Olympus a lansat încă din luna iulie, campania „Sustinem adevăraţii învingători”
Prin care se urmăreşte creşterea gradului de conştientizare a oamenilor, referitor la sportivii paralimpici, direcţionându-se către comitetul paralimpic român, 50 de bani de la fiecare sticlă de lapte de consum Olympus, promoţională, cumpărată. Cumpărând şi tu o sticlă de lapte Olimpus ,cu 1,5% sau 3,5% grăsime, poţi să fii „complice” în susţinerea financiară a sportivilor paralimpici.

Ne înclinăm capul cu respect în faţa acestor susţinători, căci fără ajutorul lor aceşti sportivi nu ar fi avut baza financiară, pentru a putea demonstra lumii întregi, în al trei-lea an consecutiv, că avem şi noi „adevăraţi luptători”!

Trimitem către voi, bravi învingători, noi persoane cu dizabilităţi din Bacău, gândurile noastre bune, o bucăţică de suflet şi …..mult curaj şi energie! Din partea mea, cel ce vă scrie aceste rânduri, trimit cu mult drag către prietenul meu Dacian, toată admiraţia şi voi striga în gura mare …..HAI PARALIMPICII ROMÂNI! HAI ADEVĂRAŢII ÎNVINGĂTORI! ARĂTAŢI LUMII ÎNTREGI CĂ ŞI PARALIMPICII ROMÂNI SUNT BUNI…..CEI MAI BUNI!

Acest articol a fost publicat în CE MAI CITESC EU, DIVERSE și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

7 răspunsuri la Persoanele cu dizabilităţi din Bacău sunt alături de paralimpicii români de la Jocurile paralimpice din Rio de Janeiro!

 1. stefania jiga spune:

  Mult succes Dacian! Avem încredere în tine și sper să simți că ai toată susținerea noastră care să-ți dea putere.Hai România!!!

 2. respect pentru ei si pentru tine. Pumnii stransi pentru oamenii care nu se lasa invinsi si lupta cu toate armele pentru a arata ca sunt, nu ca noi, ci de zeci de ori mai buni decat multi dintre noi!

 3. 1lauralaly spune:

  Aşa cum am spus avem de a face cu campioni ai vieţii.Care au ştiut să îşi caute resurse şi noi căi de a îşi trăi frumos viaţa. Aşa cum o faci şi tu.

 4. Makszin Dacian spune:

  Cu gandul la voi toti cei care sunteti alaturi de mine ,va voi reprezenta la Rio si ma bucur pentru ca va cunosc fiecare in parte sunteti minunati. Multumesc

 5. Sima Irina spune:

  Si tu esti un campion! Ti-ai depasit de mult timp conditia! Scrii frumos si corect, iar cine nu te cunoaste nu isi imagineaza ca in spatele acestui blog se afla o persoana nevazatoare. Eu am aflat destul de tarziu de problema ta, dar iti apreciam articolele fara sa stiu cine le scrie! Dupa ce am aflat, am fost mai mult decat uimita. Stiu ca ai o imaginatie bogata, esti sufletist si inteligent, iar din mainile tale ies adevarate opere de arta. Nu doar articolele le apreciez ci si ce reusesti sa faci cu hartia! Pentru mine si tu esti un campion!

  • nicu.despa spune:

   Mulţumesc mult dragă Irina pentru aprecieri! Încă nu m-am depăşit…….stai aproape să vezi un nou proiect la care am „lucrat” din luna martie. Până la sfârşitul lunii o să îl fac public.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *