O vacanţă pe bune, pentru copii şi tinerii cu dializă renală

Încet dar sigur, stimata doamnă vară îşi cam ia „zborul”. Unii dintre voi poate aţi mers în vacanţă, alţii poate nu, dar mai este încă timp să o faceţi. Sunt însă situaţii în care lipsa banilor, sau problemele de sănătate, să îi împiedice pe unia dintre noi să mergem în vacanţă.

Ştim că lucrurile bune nu se mediatizează aproape deloc în România, de parcă s-ar întâmpla doar lucruri rele, dar eu o să vă vorbesc în cele câteva rânduri , despre tabăra la mare pentru copii şi tinerii cu insuficienţă renală cronică.

Şi anul acesta, Asociatia pentru Solidaritate si Empatie Delia Gradinaru , coordonată voluntar de dl. Emanuel Ungureanu a reuşit, cu ajutorul sponsorilor, al oamenilor de rând şi prin organizarea unor acţiuni caritabile, să strângă suma necesară pentru desfăşurarea acestei tabere. Să nu credeţi că este simplu să strângi suma de 30.000 de euro în jumătate de an! Dar întotdeauna Clujul a avut oameni sensibili la suferinţa celorlalţi, care au pus mână de la mână ca să ofere acestor copii, câteva zile de vacanţă la malul mării. Să îşi ia liber de la rutina zilnică(traseul de acasă la dializă şi înapoi), dar nu şi de la boală.

10548717_838644246167690_4328256392239410519_o

În perioada 18-26 august, 50 de copii şi tineri dializaţi, vor profita la maxim de această vacanţă. Printre şedinţele de dializă, care nu pot lipsi nici măcar din timpul liber, vor încerca să uite de boală şi să se scalde în apa mării, să se plimbe cu telegondola, şi multe alte activităţi distractive, menite să facă uitată suferinţa măcar pentru câteva ore.

Mulţumirile tuturor celor 50 de beneficiari, ai acestei tabere, se îndreaptă către toţi oamenii cu dare de mână care i-au ajutat pe aceştia să aibă o vacanţă la mare, şi către sponsorilor generoşi, fideli susţinători ai acestei cauze. Şi nu în ultimul rând, mulţumiri cu suflet se îndreaptă în fiecare zi către dl. Emanuel Ungureanu , care cu suflet şi dăruire sublimă îşi pune tot timpul de care dispune , pentru a fraterniza , şi ai ajuta, pe cei suferinzi. Îl cunosc de 3 ani de zile pe acest domn, şi pot spune că ar da şi haina de pe el pentru a vedea un copil dializat cu zâmbet pe buze!

13529222_1755672077987404_503839094054636102_n

În încheiere aş vrea să spun şi of-ul meu. Oare într-un stat democrat nu se pot găsi 30.000 de euro într-un an, pentru a face câteva zile fericite pentru aceşti copii? Doar 10 euro dacă s-ar da din banii furaţi de către „rechinii” României, aceşti suferinzi vor putea să îşi permită să îşi procure tratamente „moderne, să aibă un regim de viaţă sănătos, şi să îşi poată permite şi câteva zile de vacanţă.

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la O vacanţă pe bune, pentru copii şi tinerii cu dializă renală

  1. Sa le dea Dumnezeu sanatate si numai lucruri bune celor care au grija sa aduca un strop de fericire si in inimile altora. Cat despre cei mai mari hoti ai statului, aia nu doneaza niciodata, de teama sa nu saraceasca. Mai bine bazeaza-te pe aia care traiesc de azi pe maine!

  2. Stefania spune:

    Jos pălăria în fata acelor oameni care au făcut posibilă aceasta vacanță.Multumim din suflet tuturor.💓

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *