Volumetrie, dimensiuni, estetica

Locuinţele cu mansardă fascinează tot mai multe persoane, aflate în căutarea unui habitaclu cât mai modern, care să beneficieze de o “cascada” de lumină naturală. În funcţie de orientarea geografică a stabilimentului, o mansardă poate să se bucure de primele raze ale soarelui, sau să ofere o panorama uluitoare, la ora apusului. Inspirandu-se din numele arhitectului francez François Mansart, mansarda reprezintă ultimul nivel al unei construcţii, situandu-se imediat sub acoperiş şi se caracterizează prin pereţii cu o înclinare la acelaşi unghi ca şi panta invelitorii.

Prin ce se deosebeşte o mansardă de un simplu pod? În primul rând, prin calitatea de a fi circulabilă şi apoi, printr-o volumetrie distinctă. Spaţiul unei mansarde poate fi valorificat în multe moduri, favorizând amenajari estetice deosebite, constrânse doar de limitele imaginaţiei fiecaruia şi de viziunea proprie. Ca orice spaţiu funcţional, mansarda trebuie să respecte varii criterii de siguranţă, protecţie şi, nu în ultimul rând, confort.

Dacă dimensiunile sunt nişte repere foarte clare, formele diverse ale unor mansarde ne pot pune în încurcătură, graţie prezentei unor colturi dificil de accesat, grinzi situate la vedere etc. O mansardă poate fi transformată în dormitor, birou, loc destinat relaxarii, loc de joacă pentru cei mici etc. Grinzile vizibile pot adaugă o nota rustică, insufleţind atmosfera, sau pot fi integrate cu succes şi în amenajări moderne, în stil contemporan. Nuanţele naturale ale lemnului au darul să creeze un ambient mai prietenos, mai cald, dar şi o alegere inspirata de culori va schimba atmosfera, dând o notă primitoare şi prevenind efectul de claustrofobie.

În vreme ce un acoperiş cu pantă lină va crea un spaţiu mai restrâns în mansardă, acoperişurile cu pantă abruptă oferă un spaţiu mai generos. În primul caz, este de evitat supraaglomerarea cu elemente de mobilier, nefiind o idee atât de bună atunci când temperatura urcă în termometre. De aceea, amenajează spaţiul unei mansarde situate sub un acoperiş în pantă lină, recurgând la materiale în culori deschise, ce vor da senzaţia unei suprafeţe mai mari.

Civeflor iţi oferă ferestre moderne pentru mansarda  ta, care facilitează patrunderea cu 10% a unei mai mari cantităţi de lumină naturală. Indiferent de destinaţia finală a mansardei tale (loc de joaca pentru copii, dormitor, camera de recreere, birou etc.), lumina naturală va fi un atu!

Modelele de ferestre pe care le pune la dispoziţie firma noastră au articulaţie mediană, astfel incât vei beneficia de o mai bună ventilare şi în plus, oferă o izolatie termică superioară. Merită să investeşte în ferestre moderne, cu design elegant, pentru ca nu au doar o dimensiune estetică, ci sunt şi incredibil de practice (caracteristicile izolante de care dau dovada ferestrele din gama Aero, Hive sau Rooflite Duro, le recomanda drept cele mai ingenioase solutii pentru pastrarea unei temperaturi ideale in interior, pe timp de iarnă).

Untitled-12

Puteţi afla mai multe detalii interesante legate de proprietaţile acestor modele de ferestre de mansardă, accesorii şi materiale pentru acoperişuri, vizitând site-ul oficial Civeflor!

Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *