Viitorul bateriilor auto

Viitorul bateriilor care vor echipa motoarele maşinilor peste câtiva ani, se întrevede foarte diferit de ceea ce vedem astăzi. Cu toate acestea, un procent majoritar foloseste încă pentru deplasarea urbană modele clasice de maşini, care funcţionează pe combustibil benzină sau cu motorină. Maşinile hibride, ca să nu mai vorbim de cele complet electrice, sunt încă o raritate. Oamenii de ştiinţă de la centre univesitare înalte din lume, s-au angajat în experimentarea de noi teritorii vizând eficienţa bateriilor viitorului.

logo

Şe doreşte obţinerea de performanţe, o durată mai lungă de viaţă şi protecţia mediului înconjurător prin folosirea de resurse alternative. Astfel, nişte cercetători din Singapore de la NTU (Nanyang Technology University) au creat o baterie foarte durabilă care poate fi reâncărcată de 20 de ori mai repede faţă de modelele disponibile în prezent. Inovaţia lor este considerată a fi urmatorul avans în domeniul energiei, şi perfecţionarea ei poate fi de o importanţă enormă pentru persoanele care conduc sau vor conduce maşini electrice.

Bateria savanţilor de la NTU este un progres în domeniul bateriilor Litiu-Ion. Pe lângă faptul că au creat un prototip de acumulator care se încarcă mult mai rapid, acesta beneficiaza inclusiv de o durata de serviciu mai mare.

Un pas către încărcarea instant a bateriilor cu Li-Ion? în aprilie 2005, Toshiba a realizat o noua baterie, al cărei secret constă în adăugarea de nanoparticule care, datorită particularitaţilor speciale şi mărimii, absorb rapid şi stochează o cantitate vastă de ioni de litiu, fară a provoca deteriorari în electrod.

Marile companii de tehnologie si cele care fabrică maşini electrice, sunt conştiente de limitarile bateriilor cu litiu-ion şi investesc sume exorbitante în dezvoltarea de baterii auto cu eficienţă mai sporită.

baterie-auto-sorgeti-forte-52-ah

Până să vedem cu ochii noştri toate descoperirile fenomenale legate de baterii despre care auzim la ştiri sau citim în diverse articole din presă, trebuie să folosim acumulatori cu sau fară gel. Vă sfătuim să alegeţi baterii auto Bosch din magazine autorizate!

Acest articol a fost publicat în DIVERSE, Uncategorized și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *