Cuvinte din Suflet captiv, într-o zi specială

Este 8 iulie. În această zi, din luna lui cuptor, acum vreo 4 decenii, într-un cătun de prin Bacău, s-a încăpăţânat să vină în această lume Nicu. Un ştrumfete de copil, ce nu-i ajungea ziua-ntreagă, ca să-şi consume energia. Părinţii aveau tot timpul de furcă cu el. Nu vroia să înţeleagă că nu trebuie să o mai sperie pe bunică-sa, să nu se mai cocoaţe pe gardul vecinei, că cireşele de la moş Costică sunt la fel ca ale noastre, şi câte şi mai câte.

Dar timpul, bătul-ar vina, s-a încăpăţânat să treacă, iar ţâncul a crescut, s-a mai copt la minte, a început să înveţe lucruri noi, să deosebească oamenii buni de cei răi, , şi a încercat să îşi croiască drum în viaţă. A încercat, căci acum vreo 14 ani a avut o „cumpănă” care a început să balanseze împotriva vieţii lui. Însă, optimismul, curajul şi speranţa, au fost aliaţi de nădejde, care l-au ajutat să ajungă şi la cei 40 de ani.

Mulţumesc lui Dumnezeu pentru că mă ţine încă în viaţă, căci aşa îmi este de dragă încât aş da orice ca să mai trăiesc o zi, o lună sau chiar un an. Mulţumesc celor ce mi-au fost aproape atunci când mi-a fost foarte greu, şi aici nu o să dau nume pentru că…..nu prea am pe cine numi. Vă mulţumesc vouă, prieteni virtuali, Maria Călin, Cristina Dragomir, Laura, Ioana Radu, pentru cuvintele calde, şi nu o să îi uit pe Mircea şi Ciprian, cei doi prieteni de suflet, care îmi ştiu cel mai bine ofurile şi durerile mele.

Am lăsat ultima parte să îi mulţumesc lui Ştefania, cu care timp de 7 ani am încercat să înfiripăm o relaţie. A fost omul de ajutor sigur, cam sceptic la început de puterile mele, dar care m-a acceptat în viaţa ei. Acum, în aceste zile, a început să scârţâie roţile carului cu dragoste, şi să se îndrepte spre o mare prăpastie. Încă mai sper…..să nu se întâmple.

Vă doresc vouă, ce îmi doresc şi mie. Să ajungeţi 40, şi să îi înzeciţi, să îi trăiţi fericiţi, să vă bucuraţi de fiecare zi din viaţă!

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

4 răspunsuri la Cuvinte din Suflet captiv, într-o zi specială

 1. Adriana spune:

  La multi ani, Nicu! Dumnezeu sa te calauzeasca mereu pe drum bun!

 2. Sonia spune:

  La mulți ani!

 3. stefania jiga spune:

  LA MULTI ANI CU SANATATE,IUBIRE SI IMPLINIRI LA ZI ANIVERSARA!

 4. 1lauralaly spune:

  La multi ani,Nicu. Bunul Dumnezeu sa te binecuvanteze cu sanatate, optimism, oameni frumosi la suflet. Si peste zeci de ani sa ne uram inca la multi ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *