Containere modulare

Un numar impresionant de persoane, de pretutindeni in lume, au început să vadă imensul potenţial pe care îl prezintă containerele modulare, fabricate din materiale ultra-rezistente. Alu Container Wood Group este un producator de
containere de locuit de top din România. De la piscine până la studio-uri de artă, utilizarile pe care le pot căpăta containerele sunt limitate doar de imaginaţie. Va propun să vă inspiraţi din şapte modalităţi surprinzătoare în care poaţe fi folosit acest tip de construcţii moderne, de secol 21.

sigla

 

1. Piscina
Nu este aşa că ar fi absolut incredibil să ai o piscină din containere modulare în curtea din spatele casei? La prima vedere, nici nu v-aţi da seama din ce este construită! În cazul în care va mutate vreodată, piscina din containere poate fi drenata şi transportată în noua locaţie. Ca intervenţii aditionale, nu necesită decât aplicarea unui strat de vopsea anti-coroziva, un gol în sol făcut corespunzător, şi izolaţie cu spumă.

2. Scoala / gradinita
O grădiniţă din containere modulare, cum este cea construită în zona Pipera din capitală, “Gradinita Butterfly”, poate fi realizatăpe două nivele, într-un timp foarte scurt.

3. Restaurant
Containerele modulare, cu un pic de imaginaţie şi resursele necesare, pot fi convertite şi în construcţii de tip restaurant. De exemplu, restaurantul londonez cu mancare mexicana, Wahaca, a fost creat din 8 containere masive, dintre care unul a fost modificat incat sa permita facilitatea unui fast-food stradal.
Acest restaurant a fost chiar introdus ca exponat într-o expozitie ținută in 2013 și s-a integrat perfect printre celelalte atracții turistice din Southbank, ce includea grădinile terasate de la Queen Elizabeth Hall și cel mai mare pod din lume cu panouri solare, care reduce peste 500 de tone de emisii de dioxid de carbon anual.

Sursa: wahaca

index

4. Hotel
The Hive Inn este un hotel cu design modular, ceea ce permite adăugarea de noi containere, pentru cazul în care conducerea stabilimentului hotărăște extinderea cu noi camere si facilități.
Acesta este doar un exemplu de hoteluri din containere modulare.
Sursa: Daily Mail

5. Spital
Containerele modulare pot servi și pentru construirea de spitale. În lume deja există numeroase astfel de centre medicale, care funcționează în mod optim.

6. Studio artistic
Artiștii care doresc să contruiască un studio spațios, dispunând de un buget relativ mic, pot opta pentru containere.

7. Birouri
După cum puteți vedea, aceste containere de locuit pot servi pentru o multitudine de construcții diverse, beneficiind de amenajări corespunzatoare: chioșcuri, clădiri de birouri, locuintțe personale, centre medicale și multe altele.

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Containere modulare

  1. Pana acum in astfel de containere am vazut doar muncitori care lucrau la reabilitarea diverselor strazi, dar si in anumite parcuri ca tarabe. Nu ma gandeam ca un astfel de container poate fi folosit si la extinderea unui hotel. Cred ca pot fi cu succes folosite la nevoie si pentru sinistrati pana cand casele lor vor fi reconstruite, sau ca sa abordez un subiect mai sensibil – pentru refugiati!

  2. habar nu aveam ca pot fi folosite in atatea feluri, Omul cat traieste invata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *