Campania la care orice blogger ar trebui să se înscrie

În luna mai a anului 2009 a fost pusă „temelia” acestui blog. L-am numit dializa renala, pentru a avea o nişă cu specific medical, iar ca domeniu am ales unul free de la Blogspot, cunoscută platformă de blogging gratis. Îmi amintesc foarte bine acel start. Nu ştiam aproape nimic, sau chiar nimic! Toate erau precum OZN-urile pentru oameni. Ancoră, widged, diacritice, cum se face o pagină, sau cum se adaugă o imagine într-un articol, toate păreau aduse de pe altă lume. Doar un lucru m-a făcut să nu renunţ. Îmi place să aştern pe aşa zisă hârtie electronică, tot felul de lucruri. De la problemele de zi cu zi, despre sistemul medical, şi în mod special sâ scriu poveştile lui Moş Ion.

Timpul a trecut, am citit o mulţime de lucruri pe site-urile din afară despre blogging-ul pentru începători, şi am încercat să le împlementez pe blogul meu. Uneori mi-a ieşit, alteori nu, dar ştiţi cum se spune….”din greşeli se învaţă”. Până anul trecut nu mă gândise-m niciodată să trec pe domeniu propriu, dar când am aflat că funcţiile sunt mult mai permisive, iar posibilitatea de a face public blogul este mai mare, m-am hotărât să achiziţionez gazdă şi domeniu propriu.

Am ales o temă şi am făcut transferul. Articolele au trebuit reorganizate, multe dintre imagini au trebuit reîncărcate şi poziţionate pe articole, doar comentariile au rămas nemodificate. Cu greu am reuşit să îl aduc pe linia de plutire, dar ce mai conta cum arăta? Eram în casă nouă şi asta mă făcea fericit! Am zis că, cu timpul o voi „redecora”, apelând la serviciile unor profesionişti. Nu e când se pregăteşte, ci când se nimereşte! Şi iată că s-a făcut să „nimeresc” exact unde trebuia.

LOGO-THECON11

Pe un grup, al unei prietene dragi, am aflat de Campania de sustinere a bloggerilor  şi m-am înscris şi eu. Nu pentru că nu costă nimic, ci pentru că aveam nevoie de ajutor. Blogul începuse să se încarce mai greu,, iar un prieten mi-a spus că ar fi bine să pun un logo pe prima pagină pentru a avea un design mult mai plăcut .

Acum să vedeţi cât de simplu este ca să faci un blog să se „mişte” bine, să fie simplu de accesat şi să aibă un design atrăgător, care să facă cititorul să revină cu plăcere. Primul lucru pe care trebuie să îl faci, este să te înscrii cu nume şi url blog pe site-ul
thecon.ro în secţiunea Campania de sustinere a bloggerilor. Următorul pas este să colaborezi cu Dl Lucian Ciurea, să spui ce dorinţe sau ce neplăceri ai avut(sau ai) cu blogul. În aproximativ două ore, căci la viteza şi profesionalismul de care dă dovadă nici nu trebuie mai mult, face ca blogul să renască.

Eu am ales o temă, dar nici pe aia nu am ales-o bine. Atunci am zis lui Lucian să facă cum crede el mai bine. Nu sunt pretenţios, nu vreau nu ştiu ce logo sau temă, ci doar să fie uşor de navigat, să îi placă lui nenea Gugălu(adică un pic de SEO profesionalist nu strică nimănui).

Nu mai spun „iată rezultatul”, căci dacă sunteţi aici vedeţi deja schimbarea. Am o temă bine selectată de cei de la Thecon, un logo profesionist, o arhivă bine amplasată şi foarte detaliată, o nouă secţiune de contact şi de abonare la newsletter mult mai uşor de folosit, şi prefer să nu mai înşirui toate îmbunătăţirile, ci doar să vă spun că , dacă aveţi un blog, nu rataţi această campanie de susţinere a bloggerilor!

12031418_1001572233262908_7641146160307668877_o

Ce poate fi mai plăcut decât să poţi colabora cu oameni profesionişti, care sunt dispuşi să îţi asculte problemele şi dorinţele în materie de blogging, oferind servicii de Web Design  Seo, Adwords, Social media,web development, analiză şi cercetare, pentru un trafic mai bun, un design atrăgător, şi o optimizare eficientă, care te va urca în clasamentul motoarelor de căutare.

Am citit multe lucruri referitoare la beginer wordpress bloggers, dar nu am reuşit niciodată să le şi aplic pe blog. Însă , peste tot se preciza că, cel mai bine este să apelezi la profesionişti, pentru că altfel ai putea strica totul, iar blogul va arăta ca naiba. Şi nu ştiu care dintre cititori va mai reveni într-o „casă” neordonată, şi cu un aspect respingător? Dacă eu nu am fost prea credibil în afirmaţiile mele, puteţi citi şi părerile tuturor celor ce au folosit serviciile acestor tineri ambiţioşi, dând clik aici pe pagina de FB #Thecon.ro.

11811451_875300535890079_4150489771381348402_n

Mulţumesc Thecon, mulţumesc dl Lucian Ciurea, pentru profesionalismul şi răbdarea de care aţi dat dovadă! Voi reveni ori de câte ori va fi nevoie!

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Campania la care orice blogger ar trebui să se înscrie

  1. este clar ca noul aspect este mai fain decat cel vechi. Ceea ce nu inteleg eu este ce cauta blogroll-ul pe bara de navigare (cred ca asa se cheama). Am remarcat si logo-ul care cred ca surprinde foarte bine esenta blogului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *