Evolio Xound Pro, pentru că muzica te face fericit

Am perioade de timp în care nu se poate înţelege nimeni cu mine. Nu e depresie, ci o stare de disconfort psihic. Am fost la un psihiatru, iar răspunsul lui a fost unul destul de convenabil. Să descopăr lucrurile care mă binedispun, iar cele neplăcute să le evit în totalitate. Dar ce bine ar fi dacă s-ar putea evita toate acele lucruri care mă stresează!

Am încercat tot felul de tratamente(dacă le pot numi aşa), care să mă ajute în această problemă. Cititul a fost primul „remediu”. Am citit o carte electronică, două, a trei-a a fost începută şi ea, dar fără rezultat. Ba chiar eram şi mai obosit, şi fără chef. A urmat o perioadă în care am scris frânturi din viaţa mea. Lucrurile frumoase care mi-au înveselit viaţa, şi de care îmi amintesc cu plăcere de ele. Dar nici acest lucru nu m-a ajutat. Toate au fost în zadar.

Însă, de o jumătate de an am încercat meloterapia, care pot să vă spun că face minuni în anumite situaţii, mai ales în cazul depresiei. S-a demonstrat ştiinţific că meloterapia stimulează producerea de endorfină, numită şi hormonul fericirii. Şi iată că, muzica mă ajută să îmi recăpăt imediat liniştea, simt cum stresul dispare, cum gândurile negative fac loc celor frumoase, iar disconfortul care pusese stăpânire pe mine să facă loc stării de bine .

Muzica clasică este cea care mă linişteşte, dar uneori şi folk-ul. Tot ce este mai neplăcut,e doar faptul că , de fiecare dată când vreau să ascult muzică, trebuie să deschid laptopul. Da, nu este aşa de greu să fac acest lucru, dar dacă vreau să ies prin curte sau să mă plimb prin livadă, cum să iau laptopul după mine? E şi cam dificil de cărat, dar se poate să facă cunoştinţă cu solul. Poate o să ziceţi că sunt alte dispozitive mobile, cum ar fi mp3-urile sau chiar telefoanele, dar şi aici este o problemă. Telefonul nu ţine prea mult, iar la mp3 nu poţi asculta decât cu câştile, ceea ce nu este indicat în starea depresivă.

Dar haideţi să vedeţi ce soluţie am găsit. De curând am aflat că cei de la Evolio evolio-logoau scos pe piaţă un sistem audio foarte ingenios. Se poate conecta prin bluetooth la telefonul mobil sau de pe tabletă. Când vezi ce mărime au, parcă nici nu îţi vine să crezi cât de performante sunt. Dar ştiţi cum se spune: „esenţele tari se ţin în recipiente mici”.

Boxele Evolio Xound Pro evolio-xoundpro-sistem-audio-smart_4prin cei 2,6 w pe care îi deţin, pot reda un sunet de înaltă fidelitate. De eşti pasionat de muzica jazz, cu o tonalitate scăzută, sau muzica clasică cu sunete acute, cu tehnologia Xsound Boost, se va putea asculta oriunde muzică cu un sunet de calitate.

Un lucru care mi-a plăcut la aceste boxe, în afară de design-ul atrăgător,, este touchpanel-ul colorat, cu posibilitatea de a schimba culoarea în funcţie de starea emoţională. Numai că eu ar trebui să o schimb foarte des atunci când am stari de iritabilitate. Un lucru foarte fain este şi modalităţile de conectare, în caz că nu ai dispozitiv bluetooth. Se poate conecta la dispozitivele mp3 sau mp4, la cd player, printr-un cablu audio universal. Iar dacă nici aşa nu am posibilitate de conectare, există şi o a trei-a soluţie ingenioasă! Încarc muzica pe un card sd, şi ascult muzică oriunde voi merge. Prin grădină, când stau la soare în livadă. Dar acest lucru doar mi-l imaginez deocamdată, pentru că urmează să o comand. Mi s-a pus pata pe acest gadget!

evolio-xoundpro-sistem-audio-smart_2Ştiţi ce am mai văzut interesant la sistemele Xsound Pro? Au ceas, alarmă şi radio! De vreau să ascult o emisiune radio, sau să mă trezească la o anumită oră dimineaţa, atunci când e noaptea scurtă, reglezi ora, porneşti alarma, şi sigur nu vei mai întârzia la serviciu. Dacă vreţi, puteţi să vedeţi pe Canalul de Youtube Testarea mai multe review-uri video, la noile gadgeturi apărute pe piaţă, realizate de către Marius Ovidiu Călugăru, alias Blogatu.ro, şi unde vă invit să spuneţi la ce gadget doriţi să vedeţi un review, sau să vă spuneţi părerea într-un comentariu, despre produsele prezentate.

Nu sunt un pasionat de tehnologie, dar când vine vorba de sănătatea mea, sunt în stare să cheltui oricât şi pe orice, numai să ştiu că scap de stările depresive, să îmi recapăt vitalitatea şi optimismul. Cu un aparat care redă muzica perfect, fără întreruperi sau degradare ale sunetului, poate oricine să încerce meloterapia.
De exemplu puteţi încerca, pentru combaterea oboselii şi a surmenajului, “Poemul simfonic Vltva de Smetana” şi “Dimineaţa” de Grieg. Parcă îţi dă energie!
Voi ce metode aveţi de combatere a stărilor depresive şi a oboselii?

Acest articol a fost publicat în CONCURSURI și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

6 răspunsuri la Evolio Xound Pro, pentru că muzica te face fericit

 1. Am trecut si eu prin depresie… la mine a ajutat mai mult drumul credintei, rugaciunea si Manastirea Ghighiu.
  Acasa muzica ma mai facea sa uit de probleme… asa treptat mi-am revenit! :)
  Eu am incredere in produsele de la Evolio!

  • nicu.despa spune:

   Da,să ştii că şi credinţa face minuni! Dar şi relaxarea este necesară, nu? Unii folosesc ţigara, alţii cafeluţa, alţii alte….x, eu folosesc muzica, rugăciunea, origami şi acum şi chitara.

 2. Ștefania spune:

  Muzica mă face să mă relaxez si să mai uit de griji.Iar boxa Evolio Xound Pro e super.

 3. Muzica ma ajuta si pe mine adesea sa evit sau sa trec peste un atac de panica. Este prima data cand aud de acest dispozitiv de la Evolio dar ma atrage pentru ca are un pret mai mult decat ok.

  • nicu.despa spune:

   Chiar mi-ar fi de mare folos acest sistem , numai că preţul nu prea îl pot „suporta”. Venitturile mele îmi cam dau stări de nervozitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *