De ce am rămas cu gândul la ferestrele VELUX din mansarda casei prietenului meu?

Am fost duminică în vizită la nişte prieteni. Locuiesc într-o localitate apropiată, dar am omis să ne mai vizităm, pentru că erau prea ocupaţi cu munca şi copii, şi nu am mai îndrăznit să le mai dau şi eu năvală în casă. Am fost sunat zilele trecute şi m-a invitat să ne „relaxăm” cu o bere, două, şi să văd ce a făcut el la casă de când nu am mai fost pe acolo. Vă daţi seama că mi-a răscolit curiozitatea?

Plecarea a fost destul de matinală, cu prima cursă, pentru a nu mă toropi căldura dinspre amiază. M-am dotat cu vreo 5 beri, un buchet mare de trandafiri pentru doamna casei, iar la copii le-am luat ceva dulce şi câte o jucărie. Ar fi fost urât din partea meaca să merg în vizită „cu mâinile în buzunar”.

Doar 20 de minunte a durat călătoria! Cobor la locul ştiut, şi……ceva parcă se schimbase. Casa micuţă pe care o ştiam, luase proporţii. La început m-am îngrijorat, am zis că au vrut să mă păcălească, ei mutându-se în altă parte. Dar m-am liniştit când am văzut că se deschide poarta, şi iese prietenul meu, rânjind cu gura până la urechi, când mi-a vâzut faţa nedumerită.

Familia urma să devină mai mare, şi s-au decis să creeze un spaţiu suplimentar pentru a putea acoperi toate necesităţile unei familii mai numeroase. Şi ce credeţi că făcut? A mansardat podul casei! Un spaţiu care nu era utilizat, a devenit un loc de relaxare, cu o ambianţă liniştitoare, luminat natural.
Primul pas în mansardare, a fost să angajeze o firmă specializată în mansardarea podurilor, care a realizat un studiu de fezabilitate pentru aceste modificări. În starea sa actuală era inutilizabil, dar au stabilit că prin restructurare şi reproiectare, zona ar putea fi transformata în spațiu de locuit.

VELUX_logoPentru a fi luminată mansarda, s-au montat ferestre VELUX destul de mari, acoperite cu jaluzele, pentru a putea fi controlată lumina din exterior, atunci când se locuieşte în acele încăperi. Pe toată suprafaţa mansardei a fost amenajat un dormitor, un living şi o baie destul de spaţioasă.

În dormitor au fost montate ferestre pe fiecare parte a acoperişului, pentru a asigura o bună ventilaţie, şi o iluminare naturală corespunzătoare. Atât în dormitor, cât şi în living, au fost montate pe partea exterioară a ferestrei, câte o roleta VELUX

rocu acţionare electrică, cu ajutorul cărora se poate obţine o izolare termică şi fonică de până la 97%, controlând cu uşurinţă şi luminozitatea. Căci ştiţi cum este, de multe ori este soare puternic afară şi avem nevoie de umbră şi răcoare în interior. Doar acţionând un buton pe un dispozitiv de comandă, se poate obţine un mediu confortabil.

Am fost foarte impresionat de felul cum arăta livingul! Când am intrat pe uşa culisantă, în faţă mi s-a deschis o privelişte greu de descris. Pe ambele părţi ale acoperişului erau montate ferestre VELUX de dimensiuni mari care după părerea mea, aveau cam 200 cm lungime şi 110 cm înălţime Nu le-am măsurat, dar era o apreciere aproape de exact. În partea dinspre nord era o fereastră VELUX CABRIO ™ GDL 

cabrio 1 1280x458care poate să fie transformată într-un balcon, de unde să poţi admira de la înălţime împrejurimile.

Fiind cu dublă deschidere, se poate roti până la 180 de grade, făcând foarte uşoară curăţarea filtrului pentru aer, aflat în partea superioară a ferestrei. Sunt foarte bine fixate cu ajutorul ramei de etanşare, nepermiţând infiltrarea apei în interior.
Aceste ferestre, sunt o opţiune minunată pentru a amenaja o mansardă, deoarece deschizându-le, dă impresia unui spaţiu mult mai mare.

Am fost foarte impresionat de ce a reuşit să facă din podul casei! Două camere destul de spaţioase, cu o fereastră cu dublă deschidere, care ia forma unui balcon, şi o baie. Da, parcă nu îmi venea să cred, să faci o baie în podul casei, utilată complet, cu duş, wc şi lavoar, care să funcţioneze perfect. Lumina ce pătrundea prin fereastra din acoperiş, dădea impresia unui interior destul de spaţios, foarte bine aerisit. Aceste ferestre VELUX pentru baie sunt concepute cu clapetă de ventilare, integrată în dispozitivul de închidere-deschidere din partea superioară, care asigură ventilarea printr-un filtru de aer lavabil, sunt dotate cu sistemul TechnoTechnology, asigurând o bună izolare termică, care este destul de importantă iarna. Da, nu cred că ar fi plăcut atunci când faci un duş, să îţi „sufle” vântul puţin aer rece.

baieLa amenajarea interioară mai are de lucru, mai are nevoie de o canapea în living, de noptiere în dormitor şi un suport tv, dar acestea mai pot suporta amânare. Eu am rămas cu gândul la ferestrele VELUX, care izolează foarte bine şi termic şi fonic, oricât de mari ar fi, şi mai ales la fereastra cu dublă deschidere, care poate lua forma unui balcon. Nu ştiu dacă voi reuşi să mansardez şi eu locuinţa, dar nu se ştie niciodată! Poate dacă aş avea o familie mai numeroasă, aş fi nevoit să măresc spaţiul locuibil, iar utilizarea podului casei ar fi o soluţie perfectă.

Concluzia mea, pentru tot ce am văzut că se poate face dintr-un spaţiu nefolosit?
Mansardarea este un avantaj clar pentru casa oricui! Acesta poate oferi un spaţiu suplimentar, crescând totodată şi valoarea locuinţei, mai ales când foloseşti materiale de calitate! Iar dacă vorbim de calitate, Velux se situează pe primul loc. În cei 75 de ani de experienţă şi inovaţie, compania a conceput noi şi noi tipuri de ferestre ingenioase şi rezistente pentru un confort maxim.!

Acest articol a fost publicat în CONCURSURI, Uncategorized și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la De ce am rămas cu gândul la ferestrele VELUX din mansarda casei prietenului meu?

  1. Ioana Radu spune:

    Am si eu o verisoara care si-a transformat de curand podul casei intr-un dormitor si un dressing room. E geaniala schimbarea. Avantajul celor care stau la casa e ca pot face intotdeauna update la spatiu :D

  2. eu nu am vazut la alte firma ferestre de mansarda asa de frumoase si de bine realizate. De aia Velux e un nume asa mare. Prietenul tau se pricepe sa aleaga ce e mai bun se vede treaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *