Pomeniada e în toi!

De 15 zile a început pomeniada. Nu cred că a trecut o zi şi să nu vedeţi şi voi, tot felul de indivizi cu iconiţe, pixuri sau alte pomeni…..electorale.Pe toate gardurile stau atârnate mutre de papiţoi, care visează la ciolanul de primar. Nu am nimic cu nimeni. Să viseze, să dea mită, căci miliţia nu are nici o treabă, să spună că vor aduce şi luna pe pământ. Că doar nu e vina lor că spun, ci e a celor ce cred.

Dar, strigător la cer, este că la funcţia de primar candidează şi penalii. Da….cei cu dosare penale pe rol şi-au depus candidatura. Degeaba vrem să fim un stat democrat, să eradicăm corupţia, dacă noi vom alege infractori ca să conducă sistemul. Aş avea de dat două nume, dar mă rezum pentru a nu face reclamă. Sunt din Bacău, unul primar suspendat, iar celălalt consilier.

CANDIDATI-PENALI-LA-PRIMARII-ALEGERI-2016Oare toate aceste specimene, au uitat că au fost cu ciolanul în mână şi nu au făcut nimic? Scuze, nu au facut nimic pentru cetăţeni, ci doar au băgat în buzunarul lor. Şi-au făcut case, de zici că-i bloc, şi-au însuşit terenuri, că doar era de unde, maşini două sau chiar trei, una de purtare, una de bună, iar cealaltă pentru zile negre. De conturile din bancă nici nu mai vorbesc. Ce să facă şi ei dacă au familia numeroasă? Trebuie să aibă grijă de ea, nu?

Mă întreb, unde sunt intelectualii noştri? Oamenii responsabili ai poporului român? Nu mai există noţiunea de patriot? Avem tineri deştepţi, cu studii superioare reale, nu cumpărate, care ar putea ridica ţara din groapa, în care ne afundăm pe zi ce trece. Dar ei sunt apreciaţi în străinătate, unde primesc joburi bine plătite, unde li se oferă oportunităţi de dezvoltare.

Noi rămânem cu pomeniada noastră, cu infractorii noştri, şi cu lipsurile de zi cu zi. Încă mai avem puterea să sperăm că într-o zi se va schimba ceva. Sper să prind şi eu acea zi. Numai că, eu cred că trebuie să mai trăiesc încă vreo 300 de ani ca să prind schimbarea în bine.

Vă dau un pont acum cu „pomeniada”! Dacă aveţi ceva de rezolvat pe la primării, acte, semnături sau orice altceva, mergeţi acum până la alegeri. Se rezolvă foarte repede. În rest, gândiţi-vă bine cănd vreţi să alegeţi pe cineva, iar dacă nimeni nu este compatibil, votaţii pe toţi. Nu vă fie frică să vă spuneţi părerea în public, atunci când se fac adunături electorale cu populaţia.
Hai să avem speranţă!

 

Sursa foto-mondonews.ro

Acest articol a fost publicat în DIVERSE, Uncategorized și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

8 răspunsuri la Pomeniada e în toi!

 1. Ioana Radu spune:

  E o problema atat de dureroasa asta cu electoratul. Anul asta, in oraselul in care traiesc, a aparut printre candidati unul independent. Pana acum erau numai din partea partidelor politice. Dar nici cel independent nu e prea breaz. Mi-ar placea sa vad pe cineva mai tanar, cu idei noi, cu vise mari pentru orasul asta. Sa vad un candidat independent care sa aiba vreo 30 de ani. Dar tinerii nu vor sa se bage in politica, oamenii cu bun simt in general, pentru ca e un domeniu mult prea mizerabil. D’aia nu cred ca se schimba nimic. Pentru ca noi, cei care avem bun simt si am putea schimba, suntem scarbiti de tot ceea ce inseamna politica si vrem sa stam cat mai departe de ea.
  Si eu sunt de acord cu cu a spus Mircea, ar fi genial sa fie alegeri an de an. Macar asa s-ar face ceva.

  • nicu.despa spune:

   Şi independent dacă este, tot aliatul unui partid este. Votat în unanimitate! Să se facă alegeri în fiecare an, şi vom avea străzi, coşuri de gunoi, găleţi, pixuri şi iconiţe, şi promisiuni cu grămada!

 2. sunt de acord cu Mircea. Propun sa avem alegeri macar la doi ani, daca nu in fiecare an. La mine se pun cosuri de gunoi, ceea ce este o adevarata minune!

 3. Stefania spune:

  Am avea multe promisiuni.Toti sunt o apa si un pământ,rusine sa le fie.

 4. mircea spune:

  de s-ar vota primarul in fiecare an, am avea si noi drumuri mai bune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *