De ce să joci tenis de câmp

Am făcut cunoştinţă cu jocul de tenis când aveam vreo opt ani. Eram un copil năstruşnic, cu multă energie, care trebuia consumată. Toată ziua alergam sau mergeam şi înotam în iazul din apropiere, pedalam cu bicicleta kilometri întregi, sau jucam prinsa cu vecinii, dar tot agitat rămâneam.

Îmi amintesc foarte bine, ziua în care un prieten mi-a spus că el şi cu fratele său mai mare, au inceput să joace tenis.
Eu abia aflasem ce este tenisul, dar am mers acasă la părinţi şi am spus că prietenii mei joacă tenis, şi vreau foarte mult să învăţ să joc. Era un fel de dragoste la prima vedere.

 

Părinţii nu prea au fost de acord, dar după mai multe insistenţe, tata mi-a cumpărat două
rachete tenis şi o minge (ca cele din imagine).

racheta-wilson-juice-26

mingi-de-tenis-wilson-starter-play-green-4tball

 

Aş fi vrut eu un echipament complet, dar nu am mai zis nimic, căci cine ştie ce îi mai dădea prin cap lui tata.

Acesta a fost începutul jocului meu de tenis. Au urmat doi ani în care m-am antrenat lovind peretele casei, căci aşa mă învăţau prietenii mei. Să învăţ orientarea, punctul de lovire şi forţa cu care trebuie să loveşti. Mi-a plăcut acel sentiment, care ma făcut să joc mulţi ani la rând. Când am ajuns la vârsta de 16 ani , vroiam să devin la fel de bun ca Ion Țiriac sau Ilie Năstase. Mă antrenam aproape în fiecare zi. Citeam cărţi în care se descria în detaliu tenisul, şi nu pierdeam nici un meci de tenis de la tv.

Era destul de greu în anii 80, să poţi găsi îmbrăcăminte tenis.
Magazinele de sport aveau activitate doar în reşedinţele de judeţ, şi nu găseai întotdeauna ceea ce doreai. Toate erau făcute „la normă” şi se stricau foarte repede.

Acum însă, să tot joci tenis! Chiar căutasem zilele trecute, pe Google,magazin tenis de camp şi făceam o comparaţie între anii 80 şi 2016. Pot să vă spun că pe atunci nu gaseam articole pentru tenis de câmp marca Wilston, ci doar româneşti……făcute „la normă”, care te ţineau cel mult 6 luni.image3

De ce echipamente sportive din PremierTennis.ro?

Pentru că aici, în magazinul PremierTennis.ro, am găsit rachete originale, mingi, tot felul de accesorii ,genţi, imbracaminte tenis de la tricouri, pantaloni, şorturi şi hanorace pentru bărbaţi, până la fuste şi rochiţe pentru femei. În categoria încălţăminte tenis, sunt răsfăţate toate categoriile de vârstă, copii, femei şi bărbaţi, toţi au de unde să aleagă pantofi sport. Dacă vrei să îţi amenajezi un teren de tenis, aici vei găsi echipamente complete, toate marca Wilson. Produsele sunt clasificate pe categorii, fiind foarte uşor să răsfoieşti printre articolele sportive. Descrierea este detaliată, deşi eu cred că nu mai era nevoie de prea multe detalii, deoarece istoria companiei Wilson spune totul. Un alt lucru, bun de luat în seamă, este cel al mărimilor. Sunt afişate la fiecare produs tabelul cu măsuri, astfel vei putea şti exact dacă ţi se potriveşte sau nu.

De ce Wilson?

ploiesti-shop-logo-1458556429
Wilson e o companie producătoare de echipament sportiv din Chicago, Illinois, care este lider mondial în producerea de echipamente de tenis de calitate superioară. Din anul 1931 de când compania a fost numită Wilson Sportive şi până în prezent, a continuat extinderea şi diversificarea gamelor de produse pentru mai multe sporturi, dar echipamentele pentru tenis rămânând principala activitate, excelând la categoria rachete.

Rachetele de tenis Wilson sunt favorizate în turneele internaţionale, şi i-au sprijinit pe Roger Federer, Victoria Azarenka şi Juan Martin Del Potro să fie învingători, demonstrând calitatea şi diversitatea din gama Wilson.

De ce Tenis?
Pentru că tenisul, la fel ca toate celelalte sporturi, este distractiv, dar şi cel mai solicitant din punct de vedere psihologic. Dezvoltă totodată şi agilitatea, rezistenţă, caracterul, viteza,
şi nu în ultimul rând, dexteritatea. Tenisul te face să priveşti viaţa cu optimism. Te desprinde de realitate şi te conduce , prin forţa psihică, până în universul gândirii.

Vouă vă place tenisul? Care sunt jucătorii voştri preferaţi?

Acest articol a fost publicat în CONCURSURI și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la De ce să joci tenis de câmp

  1. Ioana Radu spune:

    Nu sunt cu tenisul, insa imi plac fustele din echipamentul de tenis :D

  2. stefania jiga spune:

    Și mie îmi place acest sport încă din copilărie și îmi aduc aminte cum băteam mingea exact ca Simona Halep (de peretele din fața blocului),de ieșeau vecinii și ne certau.Ehe,ce vremuri.Acum să tot faci performanță,că ai de unde lua echipament,atunci,te descurcai cu ce aveai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *