Cum poţi să ai şi tu un zâmbet de invidiat?

De când mă ştiu am avut probleme cu dantura. Astăzi, însă, mi-a frânt inima de durere. Un alt dinte cariat, iarăşi durere, din nou va trebui să merg la stomatolog. Numai gândul că va trebui să simt iarăşi mirosul acela dubios, zgomotul frezei, a polizorului, mă înfioară.

Cred că nu a trecut an, să nu fac o vizită la stomatolog. Ştiu că este normal să faci o verificare a danturii o dată pe an, dar eu mergeam pentru că aveam tot timpul probleme. De mic, dinţii nu au crescut cum trebuie, ordonaţi şi drepţi, ci au crescut care cât au vrut şi unde au vrut.La 20 de ani mi-a fost montat un aparat dentar fix,care am fost nevoit să îl port aproape doi ani. Nu a fost uşor deloc. Dar s-a corectat dantura, şi acest lucru are valoare. Am avut o masticaţie mult mai bună, puteam să râd cu gura până la urechi fără să îmi fie ruşine, chiar şi fizionomia feţei s-a schimbat.202_1200_1200_0

 

Dar nu vă spun cât de incomod şi dureros a putut fi. Acum mulţi ani în urmă, nu aveau cabinetele tehnologia de acum, dar nici medicii nu erau prea experimentaţi. De exemplu, îmi povesteau prietenii mei din Bucureşti, de clinica Dental Praxis. Că au fost şi ei să îşi monteze câte un aparat dentar, dar când am făcut o comparaţie cu ce suferinţă am trăit eu, au rămas fără cuvinte. Au spus că este o plăcere să mergi la dr Iulia Alina Ilenaşu. Încă de la întrarea în cabinetul dânsei, eşti întâmpinat cu vorbe calde, vesele, ca de mamă, care te încurajează. Nu mai simţi mirosul acela straniu, de medicamente şi de alcool sanitar, aerul proaspăt fiind cuvânt de lege. Totul este aranjat, totul este bine îngrijit şi steril.dentalpraxis

Acum, cu durerea pe care o am, mai că aş pleca până în capitală pentru o programare la Dental Praxis. Pentru extracţii dentare nedureroase şi complete, cred că aş vizita şi Parisul. De ce vă spun astea? Haideţi să vă povestesc de ce.

149_1200_1200_0După ce am avut montat acest aparat dentar, mi s-a instalat o paradontoză de toate zilele. Şi din cauza montării deficitare, şi lipsa experienţii, dar şi poate şi neinformarea mea asupra igienii acestui aparat. Toate au dus la alte suferinţe. S-au inflamat gingiile şi au început să se retragă, iar dinţii se mişcau la orice muşcătură. Totodată, au apărut şi cariile. Astăzi la un dinte, mâine la o măsea, având tendinţa de a afecta toată dantura. Şi vă rog să mă credeţi, că de mic copil am fost educat ca să îmi îngrijesc dantura. Să îi spăl după fiecare masa, să nu mănânc dulciuri concentrate, să nu mănânc alimente toxice, mi-am îndreptat atenţia spre alimentaţia bio.

Hipocalcemia, cu care mă lupt de o viaţă, stimulează şi ea subţierea smalţului, slăbind rezistenţa oricărui dinte. Pe parcursul a 10 ani am făcut 13 extracţii dentare.
Aproape jumătate din dinţi m-au părăsit. Era foarte dificil la mestecat, nu puteam să plec nicăieri, nu puteam să zâmbesc, a fost cumplit. Am schimbat o mulţime de medici până am reuşit, în cele din urmă, să primesc un tratament adecvat, şi să rezolv problema. Dar pentru acest lucru a trebuit să merg într-un centru universitar.

După tratarea paradontozei mi-am pus dantura. Pe dinţii care au mai rămas au fost montate punţi dentare totale. După multă suferinţă a revenit veselia şi zâmbetul frumos. Dar mă gândesc că durerea aceasta pe care o am acum, să nu fie cauzată tot de o carie a unui dinte prins în puntea dentară. Căci va trebui dată toată lucrarea jos, tratat dintele dacă mai este posibil, şi refăcută coroana. Dacă dintele este rău, şi trebuie scos, atunci va fi o problemă mai mare. Va fi necesar un implant dentar, pentru a fi posibilă din nou montarea unei punţi. Altfel va trebui să beneficiez de o proteză totală.

155_1200_1200_0

Cam aceasta este povestea reală a danturii mele. Acum, dacă am avea o clinică Dental Praxis mai aproape, chiar că mi-ar trece fiorii. Am înţeles de la prietenii mei că acolo fac şi implanturi dentare foarte reuşite, la preţuri accesibile tuturor. Iar dacă nu poţi plăti cash, o poţi face în rate, astfel poţi să ai sănătate plătind câte puţin în fiecare lună. O să vorbesc cu Liza, prietena din capitală, pentru domicilierea mea în zonă. Tare aş vrea să beneficiez şi eu de serviciile acestei clinici. Să fie o intervenţie fără durere, să reziste mult timp, să-mi fie recomandate cele mai bune metode de prevenţie şi de întreţinere, să beneficiez de profeseonalismul medicilor, aşa cum spuneau prietenii mei.

Pentru informaţie, Clinica Dental Praxis, se află pe strada Boişoara număr 10-12 din sectorul 6, la aproximativ 200 metri de Maternitatea Giuleşti. Vă puteţi face o programare online sau la telefon, putând alege chiar şi ora la care sunteţi disponibili(în intervalul orelor de program).

Fii sănătos şi cu un zâmbet frumos! Mergi cu încredere la Dental Praxis!

Acest articol a fost publicat în CONCURSURI, Uncategorized și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

5 răspunsuri la Cum poţi să ai şi tu un zâmbet de invidiat?

 1. Cristiana spune:

  Foarte bun articol, multumesc pentru recomandare, o sa le fac si eu o vizita.

 2. Marius spune:

  Daca vrem sa avem un zambet de invidiat, trebuie sa mergem regulat la medicul dentist pentru a repara orice problema aparuta la dinti.

 3. Irina Sima spune:

  Wow 13 extractii! Ai avut curaj! Pe mine numai gandul ma infioara. Bine ca tehnologia a evoluat si sunt multe clinici cu medici dedicati meseriei!
  Prima extractie a fost facuta aiurea la vreo 14 ani cand aveam o infectie de „toata frumusetea”. Dupa ce mi-a scos maseaua, care era buna din punctul meu de vedere, punga cu infectie era cat nvelul celorlalte masele. De atunci am acolo un gol… bine ca e in spate nu se vede, nu ma deranjeaza.

 4. Imi pare rau sa aud ca te-ai confruntat cu astfel de probleme dentare. Eu am avut de-a face doar cu niste carii si extractii de molari de minte pana acum. Am avut noroc si de medici buni la un cabinet stomatologic tot cam in genul celui descris de tine, cu servicii complete la preturi decente.

  • nicu.despa spune:

   Am avut, şi încă mai am probleme cu dantura.
   Probleme sunt, dar şi când vor creşte dinţi noi……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *