Lentila de contact care indică nivelul glucozei din sânge

Lentilele de contact sunt folosite din ce în ce mai mult pentru un aspect plăcut al feţei, pentru protecţia ochilor, după necesităţile fiecăruia. Sunt folosite în mare parte de către sexul slab, dar să nu credeţi că bărbaţii sunt mai prejos. Doar că preferă să păstreze secretul.

Dar ştiţi că recent s-a făcut o nouă invenţie privind lentilele de contact? Nuuuu, încă nu s-a inventat lentila ca să vadă prin haine, şi nici una care să vezi numerele la loto! Este o lentilă de contact care îşi schimbă culoarea în funcţie de nivelul glucozei din sânge.

Jin Shang, un profesor de inginerie biochimică de la Universitatea din Western Ontario, a inventat o lentila de contact, care își schimbă culoarea atunci când nivelul de zahăr creşte în sânge.

lentiSe ştie că, cei ce suferă de această boală, sunt nevoiţi ca de câte ori doresc să afle nivelul glicemiei, trebuie să se puncţioneze la un deget pentru a recolta o picătură de sânge. Aşadar, profesorul Jin Shang s-a gândit să creeze acea lentilă care să aibă trei funcţii. De protejare a ochiului, de înfrumuseţare şi de testare a zahărului din sânge……la diabetici.

Nanoparticulele implantate în lentilele de contact, interactionează cu moleculele de glucoză din lacrimi. Această interacţiune schimbă culoarea lentilei, astfel indicând nivelul de zahăr din sânge. Această nouă invenţie medicală, ar putea elimina în viitor, necesitatea de a recolta sânge pentru a monitoriza nivelul glucozei.

Sperăm ca aceste invenţii să fie şi testate, şi în final să primească brevet internaţional. Există un monopol al terapiei hipoglicemiante, care cu greu, sau aproape imposibil, va fi „îngenunchiat”. Speranţa moare ultima, nu?

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Lentila de contact care indică nivelul glucozei din sânge

  1. Ioana Radu spune:

    Mi se pare o inventie foarte tare! Uite, asta e avantajul zilelor noastre, faptul ca ne dezvoltam si apar tot felul de chestii care sa ne usureze traiul pe pamant.
    Da, nu zici rau deloc, ar fi bune si niste lentile de vazut prin haine :)))

  2. Uff, pentru diabeticii e tare nasol sa se intepe de nu stiu cate ori pe zi sa isi ia sange si sa faca insulina. O am si eu pe mama in aceasta situatie si, intr-adevar, astfel de inventii, daca ar ajunge mai repede pe piata, i-ar mai usura si ei viata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *