Aleg performanţa all in one

Am câteva săptămâni de când mă stresează pc-ul. Când îl pornesc bârâie de zici că e elicopter, iar când îmi e lumea mai dragă, se închide. Am reinstalat sistemul de operare, i-am pus un antivirus cu licenţă, dar degeaba. Nu vrea să îmi facă mofturile.

Adevărul e că are o vârstă cam înaintată. Cred că se apropie de 10 ani. Atunci când l-am cumpărat era unul dintre cele performante. Dădusem „o căruţă” de bani, pentru că „obrazul subţire cu cheltuială se ţine”. L-am folosit zi de zi la jocurile online, am instalat o mulţime de jocuri, programe de editare foto şi video, şi a rezistat triumfător. Dar cu timpul toate jocurile şi programele s-au actualizat la noi versiuni, şi a mers din ce în ce mai greu. Acum doi ani i-am schimbat procesorul, ram-ul, placa video, şi memoria.

A fost o perioadă în care a funcţionat impecabil, dar acum însă, a început iarăşi să dea rateuri. Mă tot avertizează că nu este spaţiu suficient ca să ruleze un joc, se închide când deschid adobe fotoshop-ul, de îmi vine să îl arunc pe geam afară. Mă gândeam să îi schimb iarăşi procesorul şi ram-ul, dar nu se mai potrivesc componentele de acum cu placa de bază din trecut. Aşa că, vreau nu vreau, trebuie să îmi iau rămas bun de la bătrânul calculator.

Am zis că dacă tot investesc într-un pc, să îmi iau unul All in One cu un procesor i5. Procesoarele i5 şi i7 au un timp de răspuns foarte rapid, iar dacă mai are şi o placă video integrată, este perfect pentru ce îmi trebuie mie.

PCAm găsit pe www.pcmad.ro un sistem all in one super fain. Are o memorie ram de 8 gb şi un procesor intel core i5. Vă daţi seama ce bucurie pe capul meu? O să pot pune Fifa 2016 pe calculator, ba încă să şi ruleze foarte bine. Pe cei 64 de biţi pe care îi are, o să pot instala windows 10, căci în curând vom fi nevoiţi să actualizăm la versiunea 10, deoarece nu vom mai putea face up-date. Aşa cum s-a întâmplat cu XP, urmând win 7, şi tot aşa.

231x231x1381216091_dell-inspiron-2350_003_1.jpg.pagespeed.ic._OYVY-3b5tpost_2

 

Acest PC, pe care „l-am ochit”, Are un monitor cu display-ul de 23 de inci care se poate înclina la 180 de grade. Va fi foarte ok, căci voi avea cum să împart ecranul în două ferestre laterale. Pe cei 1 tera de capacitate de stocare, cred că va fi suficient pentru documentare, care de multe ori am renunţat la ele din lipsă de memorie.

Mă gândesc că dacă toate componentele sunt ataşate în aceeaşi carcasă cu monitorul, consumul de energie electrică va fi mult mai mic. Un avantaj demn de luat în seamă. La PC-ul cu unitate separată îmi cam dădea peste cap contorul. Vă daţi seama ce factură aveam după o lună de zile de funcţionare continuă a vechiului calculator. Eu sunt foarte încântat de sistemele all in one, şi am văzut review-uri de pe site-urile externe, care pun într-o imagine favorabilă aceste calculatoare.

Sunt trei lucruri care te pot face să alegi şi tu all in one:
-performanţă ridicată
– consum mic de energie
– Ocupă loc puţin(având dimensiuni reduse la carcasă)

Acum eu nu ştiu ce părere aveţi voi de aceste calculatoare, sau de ce finanţe dispuneţi să investiţi, dar vedeţi că pe site-ul www.pcmad.ro se fac reduceri zi de zi, şi ar fi rău să le rataţi.

Acest articol a fost publicat în CONCURSURI și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Aleg performanţa all in one

  1. Ioana Radu spune:

    E genial monitorul care se poate inclina! Si sa ai un tera memorie… esti boss! :D
    Eu inca joc la pitici, am 256 GB :))

  2. Un sistem all in one cu procesor i7 si cu vreo 8 Gb de RAM as cam vrea si eu. Ocupa mai putin loc decat sistemele clasice, este foarte performant si mult mai practic decat un laptop (cel putin pentru mine, care stau mai mult acasa)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *