Cu o semnătură poți salva vieți!

2

Trăim într-o ţară europeană cu o economie slab dezvoltată. Intreprinderile, care ofereau locuri de muncă tuturor românilor, s-au desfiinţat. Pe oriunde mergi în ţară, nu vezi decât terenuri părăsite, care au încă semnele unor coloşi industriali. Nimic nu ne este străin. Nu mai sunt locuri de muncă, nu mai sunt salarii, oamenii sunt săraci, ajungând ca peste 40% din locuitorii româniei sa trăiască la pragul sărăciei. Noi şi noi cazuri sociale se descoperă la sate şi oraşe.

Bătrâni sărmani cu o pensie de 350 de lei, care mănâncă o dată în zi pentru a-şi putea plăti puţina căldură, apă şi un foc mic de la aragaz, unde îşi încălzesc ceaiul, pentru al mânca cu o coajă de pâine.Familii fără nici un fel de venit, care nu au ce pune pe masă. Şi nu în ultimul rând copiii care au rămas singuri în urma plecării părinţilor la muncă peste hotare, copii din fămilii foarte sărace, care nici măcar nu ştiu ce este o ciocolată, nu ştiu cine este Moş Crăciun, nu cunosc noţiunea de cadou, care visează să mănânce măcar o dată la lună o bucăţică de carne.
Să nu uităm de cei bolnavi, poate părinţi sau fraţi,prieteni sau doar cunoscuţi, toţi se chinuie să îşi trăiască existenţa pe pământ, cu greu. Aici, în această categorie , soarta ma făcut să fiu încadrat şi eu. Cu o pensie de boală de 340 lei nu poţi să îţi cumperi nici măcar medicamentele, dar mi te ceva de mâncare sau de îmbrăcat. Cu toţii suntem cazuri sociale, care depindem de acel mic venit dat de statul român.

Toate aceste cazuri sociale reprezintă obiectivul activităţii ONG-urilor. Cauzele sociale reprezintă unul din tipurile de campanii de responsabilitate socială, al cărui scop final este dat de creşterea preocupării publicului pentru acea cauză, şi mobilizarea populaţiei.
Mulţi dintre aceşti oameni sunt sprijiniţi de către ONG-uri.

Aceste organizaţii non guvernamentale au ca activitate, organizarea de evenimente caritabile, cu scopul de a aduna fonduri pentru cazurile sociale, şi de ai sprijini pe cei săraci și marginalizați social să se exprime și să recâștige dreptul la o viață decentă și demnă prin programe complexe de asistență socială.

web_ccrindex

Un astfel de ONG este şi Confederaţia Caritas România.
Reţeaua celor 10 organizaţii Caritas din ţară, reunite în anul 1994. Are ca membri activi, un număr de peste 2000 de angajaţi şi voluntari, anual. Angajaţii ocupă posturi de asistenţă socială,medicală, traineri, coordonatori programe sociale,fundraiseri, specialişti în comunicare, lobby&advocacy şi management organizaţional.
În fiecare an derulează programe complexe de asistenţă socială, cu scopul dea sprijini pe cei 70.000 de beneficiari.

Pe data de 16 octombrie, Confederaţia Caritas România, a organizat evenimentul

Un Milion de Stele prin care fac apel către guvernul României să creasca valoarea finantarii de la bugetul de stat pentru dezvoltarea serviciilor sociale. Să îi sprijine pe cei 40% din populaţia României , aflate în prag de sărăcie, să aibă o viaţă mai bună. Copii, tineri, vârstnici, au aprins, în 54 de oraşe din ţară, candelele solidaritate, în semn de empatie şi solidaritate cu cei aflaţi în nevoi.

un_miliondesetele_caritas2014_8un_miliondesetele_caritas2014_42

Totodată s-a lansat şi petiţia „Da Servicii Sociale” prin care se cere guvernului să se crească cu 0,3% pe an din PIB până în 2020, bugetul pentru servicii sociale!

Situaţia este foarte gravă! Suntem a doua ţară din Uniunea Europeană în prag de sărăcie şi excluziune socială(aprox 40% din populaţia României). 48,5% este pragul de sărăcie al copiilor iar 17,7% din cei ce lucrează sunt săraci. Tinerii până în 25 de ani au o rată a şomajului de 23,1% iar totalul şomerilor este de 7,3%. Concluzia este îngrijorătoare…..28,9% este reprezintă populaţia afectată de deprimare materială severă.

Susţin această cauză socială şi vă cer şi ajutorul vostru.
Semnează şi tu aici petiţia!

1
Spune şi tu „Da Servicii Sociale”. Doar uniţi şi solidari, vom putea sensibiliza autorităţile să direcţioneze mai multe fonduri către serviciile sociale, pentru a susține 40,3% din populația României aflată în risc de sărăcie și de excluziune socială.

Solidaritate-dreptate-drepturi egale-compasiune-responsabilitate într-un singur nume.….Caritas România!

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Cu o semnătură poți salva vieți!

  1. Ioana Radu spune:

    E greu sa fim uniti, dar nu imposibil. Sper sa reuseasca acest proiect!

    • nicu.despa spune:

      Uniţi ar trebui să fim toţi românii. Dar când te uiţi la numărul de semnături……îţi dai seama de cât de solidari sunt. Şi nu se cere decât o semnătură!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *