O seară cu muzică folk, de la malul mării

Tocmai de săptămână trecută mă tot străduiesc să îmi fac timp să scriu câte ceva despre o seară minunată, trăită la malul mării.
Era seara…..sau mai bine spus, noaptea, căci era trecut de ora 22, şi ieşisem la o plimbare prin staţiunea Mamaia. Aglomeraţia era la ea acasă, deoarece era una dintre serile senine ca lacrima.

O luăm încet la pas spre gondola, cu gând să facem o călătorie deasupra oraşului. În clubul Princess boxele duduiau de îţi spărgeau timpanele. Nu este genul nostru, aşa că mergem mai departe.După ce ne depărtăm de răsunetul asurzitor, în depărtare se aude o adiere de muzică folk. Începuse-m să fiu agitat……vroiam să ajung mai repede acolo.Zorind pasul, am ajuns la locul cu pricina.
Pe marginea trotuarului, stătea parcă, aşteptând să plece pe valurile mării, „un vapor”, păzit de un pirat! Era terasa „La Galion”. Urcăm treptele spre punte, toate fiind făcute din lemn, exact ca la un vapor cu vele, din timpurile străvechi. Terasa era plină de iubitori ai muzicii folk.
Într-un colţ, la un microfon, acorda strunele chitarei, maestrul într-ale muzicii folk
Silviu Covaci.


Un constănţean get beget, care se dăruieşte prin melodiile sale, publicului iubitor de frumos şi de muzică bună. Îmi este jenă să spun, dar nu ştiam de acest folk-ist. Nu ştiam de unde este, cu cine colaborează, dacă are albume înregistrate. Noroc cu internetul, că aşa am putut afla mai multe.
În scurt timp, în boxe a răsunat cu putere, vocea lui Silviu. A început mini spectacolul cu o balada cunoscută de toţi…..Cine trece-n valea Seacă….

Toţi de pe puntea galionului cântau această melodie, de răsuna până departe. Şi bineânţeles că şi subsemnatul. Este una dintre baladele mele preferate, aşa că mi-am tocit corzile vocale. La masa unde stăteam, mai erau încă vreo 15 tineri prieteni. Irina, o tânără rok-eriţă, care ma acompaniat în ritmuri de muzică folk,Ştefi, my girl friend, Cezar, Dan, Maria, Bogdan cu iubita lui Denisa, Ilie, Ioana,Attila,Gabi,Anca,Adriana,Elisabeta, şi prietena lui Irina, pe care nu am reuşit să o cunosc. Eram prins în mrejele muzicii şi nu am reuşit să o cunosc.

DSCN3272DSCN3269
Cântecul lui Silviu entuziasma pe toţi cei prezenţi. Se cânta din răsputeri, se bătea ritmat din palme, iar la sfârşitul fiecărei melodii urmau valuri, valuri de aplauze. Aceste aplauze stimulau artististul să revină iar şi iar cu altă melodie. Aşa a ţinut această mini petrecere, până la ora 24, când aproape făr de voce şi obosit, maestrul într-ale folk-ului, a pus finish, dar nu înainte de a spune că mai revine şi seara următoare în acelaşi loc.

Unul câte unul ne ridicăm, şi plecăm spre locul de debarcare. Toţi eram fericiţi şi plini de voie bună. Eu, cel care vă scriu, rămăsesem fără voce, pentru că am cântat aproape tot timpul.
Trecând pe lângă o masă, Ştefi mă face atent, şi îmi spune şoptit la ureche, „La masa aceasta este cel ce a cântat”. Nu am stat prea mult pe gânduri, şi am cerut un autograf pe albumul recent achiziţionat de la barman. Am zis să nu pierd ocazia să am un CD, ba chiar şi cu autograf.

Aceasta a fost una dintre serile de vară de pe malul mării, pe care nu o voi uita niciodată! O voi pune în amintirile trecute, atunci când eram la vârsta majoratului, şi când în nopţile de vară mergeam la focurile de tabără de pe malul râului UZ, unde cântam muzică folk acompaniaţi de un acordeon şi o chitară.
Vă las mai jos, să ascultaţi câteva melodii ale lui Silviu Covaci.

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la O seară cu muzică folk, de la malul mării

  1. stefania jiga spune:

    A fost o onoare pentru mine să-l cunosc personal pe Silviu Covaci,un adevărat talent.Sper să am ocazia să îl revăd și să îl reascult și anul viitor în același loc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *