Cardul de sănătate, drumul spre viaţă!

card de sănătate

De la data de 1 septembrie 2015, ştim cu toţii că s-a implementat folosirea obligatorie a cardului de sănătate. Nimic neobişnuit până aici. Şi în primăvara au vrut acelaşi lucru, dar nu le-a ieşit. Ca de obicei…..un sistem de sănătate de doi bani. Sperăm că acum…..în al doisprezece-lea ceas să funcţioneze.

Deşi mulţi dintre locuitorii acestei ţări nu au acest card, sunt obligaţi să îl prezinte la medicul de familie sau la farmacie. Nu ai card? Nu ai ce căuta pe acolo!

Astfel vă prezint o situaţie, în care cardul face diferenţă între viaţă….şi acest obiect. La clinica de dializă merg zilnic sute de pacienţi. Care mai bine, care cu probleme mai mari, dar toţi trebuie să ajungă la şedinţa de dializă.

Dar dacă se întămplă cumva să nu ai card de sănătate la tine, nu vei face dializă……în concluzie…..rişti să nu mai trăieşti.Este obligatoriu, dar să presupunem că se întâmplă inevitabilul, ţi-l fură boschetarii, seara când ieşi la plimbare, sau alt fapt de acest gen, în care este posibil să rămâi fără card, dimineaţa nu mai faci dializă. Cel puţin aşa s-a exprimat psihologul şi cadrele medicale:
„Nu ai cardul, nu faci dializă!”

Ca să îţi procuri o adeverinţă de la C.A.S. trebuie să te încadrezi în programul lor, aşa că după ora 15 nu trebuie să mai ieşi pe stradă, căci a doua zi rişti să pleci pe lumea ailaltă.

Am rămăs impresionat cu câtă cruzime spuneau cadrele medicale că nu faci dializă!
Aşa că mă rezum în a spune: orice program facut de acest guvern a fost de rahat. Nu au inclus o marjă de eroare în caz că se întâmplă un incident cu acest card. De îl uţi sau ţi-l fură, sau alte situaţii neplăcute, să se poată introduce şi sub altă formă datele pacientului.

Aşadar….sunteţi pacienţi dializaţi? Vedeţi că viaţa voastră nu mai depinde de un aparat, ci de un card de sănătate!

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *