Zece zile la malul mării

asoc

3. 2. 1 zile şi plecăm în vacanţă!

E vară, este o vreme frumoasă, este totul precum îşi doresc toţi cei ce merg în vacanţă. După mai bine de 7 luni de „muncă”, cu sprijinul Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie Claudia Safta şi a sponsorilor, mergem pentru 10 zile în vacanţă.

Suntem 61 de beneficiari ai acestei tabere, care vom încerca să uităm puţin de rutina zilnică. După o muncă enormă, domnul Emanuel Ungureanu(preşedintele asociaţiei), a reuşit să strângă suma necesară desfăşurării acestei activităţi. Această vacanţă se desfăşoară în perioada 20-30 august în staţiunea Mamaia cazarea şi masa fiind asigurată în cadrul hotelului Tomis.

261040

Scopul acestei tabere este de a „dezlipi” bolnavii dependenţi de dializă şi transplantaţi renal, de rutina zilnică, care include naveta spre sala de dializă, patru ore de tratament, şi multe alte lucruri necesare supravieţuirii.
Aceste 10 zile, pe lângă vizitele la clinica de dializă, vom avea şi activităţi care mai de care mai interesante. Mersul la parcul de distracţii Aqua Magic, plimbare cu vaporul, vizita la Acvamarin, plajă pe malul mării, toate….pentru îmbunătăţirea stării de spirit.

278Fiind şi eu unul dintre cei ce va merge în această tabără, am început să îmi pregătesc bagajul. De duminică îmi aşez totul în geanta de voiaj. Mi-am cumpărat una nouă, mai încăpătoare, ca să pun totul în una singură, nu în două genţi. Am pus de încălţat ceva uşor, de îmbrăcat…..dacă mai este nevoie, că doar aşa este moda…..mai mult dezbrăcat. Dar doamne păze să mă vezi în costumul lui Adam, zici că a venit un necunoscut din lăgărele de concentrare! Cu siguranţă nu o să uit „sculele” de îngrijire personală, dar mă rezum cât pot de mult, ca să nu îngreunez „sarsanaua”. Geanta pentru laptop aşteaptă şi ea cuminte într-un colţ pe fotoliu, gata să ia startul spre mare. Că doar nu o să lipsească de lângă mine, prietenul meu sincer şi de bază, laptopul. Poate mai citesc un rând dintr-o carte, mai „clătesc” auzul cu o melodie liniştitoare, să îmi scriu pe blog articolele, şi câte şi mai câte. Că aşa este un prieten, te ajută, te ascultă când este nevoie, îţi este alături la bine şi la rău.

De aici din Bacău, vom fi trei care vom pleca spre mare. Subsemnatul, prietena mea Stefania, şi colegul de „muncă” Cezar. Acesta va fi şi ajutorul la căratul bagajelor, că de…..fiecare cu sarcina lui. Am făcut rezervări de săptămâna ce a trecut, la vagonul de dormit, pentru că anul trecut când am mers la mare, a fost foarte aglomerat trenul ,şi am ajuns foarte obosiţi la destinaţie. Aşa este vara în Românica, vagoane puţine pentru o mulţime de călători.

Acestea fiind spuse, aştept cu nerăbdare ziua de miercuri. Mă iau cu fiori, când mă gândesc la momentul reântâlnirii cu cei ce nu i-am mai auzit decât în telefon.
Vacanţă plăcută şi timp frumos, nouă tuturor, celor din Asociaţia Pentru Solidaritate şi Empatie Claudia Safta!

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *