„O zi perfectă” pentru copiii cu insuficiență renală de la spitalul Fundeni!

         Asociatia Pentru Solidaritate Si Empatie Speranta

 

Sănătatea, este un dar de la Dumnezeu de care trebuie să ne îngrijim zi de zi.  Dar iată că, unii dintre semenii noştri nu au acest privilegiu. Fie că au moştenit o boală, sau au căpatat-o în timpul vieţii, toate duc la un singur lucru…..deznădejde, suferinţă şi întristare.

Această înfăţişare o au şi copiii cu insuficienţă renală de la spitalul Fundeni. De sunt de 4 ani sau 8, sau chiar peste 10, sunt dependenţi de un aparat care suplineşte funcţia rinichilor. La fiecare două zile sunt nevoiţi să meargă pe acel pat de spital, şi să stea nemişcat timp de 3 sau 4 ore. Se desprind cu greu de jucăriile de acasă, de liniştea şi dragostea familiei, reproşând mereu….”de ce trebuie să merg iarăşi acolo? Mami, nu mai vreau să mă înţepe iarăşi în mână”. Un adevărat calvar.
Aceşti copii nu mai ştiu ce înseamnă copilăria, nu mai pot alerga alături de ceilalţi copii, nu mai pot urma în mod normal şcoala, nu se pot bucura nici de prăjituri, nici de dulciuri, nici de mâncarea preferată, aceste lucruri, toate, sunt uitate. Chiar şi vacanţele pentru ei sunt aproape imposibile.

Este foarte trist, dar adevărat.
Dar iată că, doi oameni minunaţi şi solidari IRINA și MARIUS GALL fondatorii „Asociaţiei pentru solidaritate şi empatie Speranţa” şi-au propus, când au început acest proiect, să sprijine aceşti copii în lupta lor cu această boală cruntă. Adună fonduri şi le dăruieşte acestor copii, alimente, îmbrăcăminte, jucării, ca să le înveselească puţin viaţa.

În anul acesta, ca şi în anul ce a trecut, vor să le ofere acestor copii, câteva zile de vacanţă pe malul mării. Să îi desprindă de rutina zilnică, măcar câteva zile.
Dar strângerea de fonduri, este o problemă mai delicată în România.  Singura speranţă pentru a putea face rost de fonduri, rămâne tot oamenii de rând. Aşadar, cu mic cu mare, cei cu dare de mână sau cu venituri mai mici, de locuiţi în Bucureşti…..sau nu, fiţi solidari cu aceşti mici suferinzi.

Mergeţi pe data de 8 iulie, la Club Mojo unde va avea loc concertul caritabil „O zi perfectă”.
Îşi vor etala vocile Ovidiu Mihăilescu,Tică Lumânare,Titus Constantin,Cristina Kimm Dragomir,Adrian Sebe(Hush Band) şi Bogdan Bobo Ungureanu .
Intrarea este liberă, bazânduse pe solidaritatea şi empatia de care dau dovadă Bucureştenii, şi românii din toată ţara. Donaţiile se pot face la faţa locului sau luând legătura cu IRINA.

Este vară, şi toţi ne bucurăm de zilele petrecute în vacanţă. Haideţi să dăm o şansă şi acestor copii să simtă briza mării, să se poată juca în nisipul de pe plajă.
Puţin de la mine şi cu puţin de la tine, putem dărui bucurie unor copii, dornici de aşi trăi copilăria!

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *