Muza inspirației mele

M-am redescoperit acum câţiva ani în urmă, prin scrisul pe acest blog. Pe lângă alte încercări de remodelare, am rămăs fidel artei şi scrisului. Cu mine viaţa a fost mai nedreaptă, luându-mi vederea, dar acest lucru nu este un impediment  pentru a fi optimist şi luptător. O să spuneţi că au murit lăudătorii, de aceea o să vă spun unde este muza inspiraţiei mele….mai ales vara.

Recunosc că este mai dificil, aşa că mă rezum la un birou, o masă în curte sau sub un măr din livadă. Vremea de afară le decide pe toate. În zilele ploioase, neuronii se răsfaţă mai bine în casă, la birou, în aburi de cafea. În zilele toride, când între cei patru pereţi, te simţi de parcă te-ai coace în cuptor precum pâinea, inspiraţia curge şuvoaie , în livada din capătul grădinii cu zarzavaturi. Îmi aşez wireless-ul pe pervazul ferestrei ce dă spre locul cu pricina, deschid bătrânul meu laptop de cum ies din casă, pentru a merge până unde prinde undele internetului. Dar, precum internetul nu mă inspiră, de multe ori nici nu îl folosesc.

Mă aşez pe o pătură, strânsă ghemotoc pentru a nu îmi deteriora dorsala, drept spătar folosesc tulpina mărului, un măr ce pot să îi spun frate, deoarece are aceeaşi vărstă cu mine. Cântecul păsărelelor, simfonia greierilor şi a lăcustelor, susurul vântului printre frunzele pomilor, aroma merelor de sfântul Ilie, coapte înainte de vreme, îmi creează o stare de relax mental, şi atunci curg şi cuvintele. Încep să scriu, mai fac o pauză, mai mănînc o gorgoază, dar niciodată nu rămâne neterminat articolul, pentru că pierzând ideea, greu mai pot reveni la acelaşi gând. Fiecare are cusurul lui, nu-i aşa? De multe ori mă prinde ora târzie a serii, mângâind cu îndeletnicire tastele, şi cu puţină osteneală, mă prinde un somn dulce…..ca de bebeluş. Şi uite aşa îmi aşez gândurile, informaţiile şi imaginaţia, în cuvinte aşezate armonios, într-un articol care de abia aşteaptă să fie publicat.

Acesta este locul unde inspiraţia zburdă prin neuronii creierului, dar să vă spun unde mi-aş dori să experimentez, un nou peisaj, un loc pe care îl preferă toţi oamenii vara, pe malul mării. Să simt briza, să aud cum valurile furioase lovesc malurile, să stau cu picioarele în nisipul umezit de apă sărată şi să aştern litere în cârduri lungi, pe o pagină……electronică.

Dacă voi, cei de la Blogal Iniţiative aţi dorit să cunoaşteţi locul unde inspiraţia „este la ea acasă”, vă propun să faceţi un tur al Moldovei, şi să vă opriţi şi pe la „inculpatul”, poftindu-vă la o cană de ceai de tei şi mentă, băută seara sub mărul cel bătrân din livadă.  Şi de ce nu…….să experimentaţi un loc nou, pentru o inspiraţie bogată!

Foto-gradinamea.ro

Acest articol a fost publicat în CONCURSURI și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Muza inspirației mele

 1. stefania jiga spune:

  Pe căldura asta,aș vrea să mă primești și pe mine în livada ta minunată.Poate o să fiu chiar o muză a inspirației tale,ce zici?

  • nicu despa spune:

   Să zic da……să zic nu…..
   Este destul de cald, nu ştiu dacă este indicat "călduri" şi mai mari.
   Dar vii şi cu o îngheţată……la pet sau la doză!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *