CROSUL DIVELOR,DIN SUFLET PENTRU SUFLET

Ieri, 7 martie, pe aleile principale ale parcului sportiv Iuliu Haţeganu din Cluj Napoca, s-a desfăşurat Crosul Divelor. Acest cros a fost destinat exclusiv doamnelor şi domnişoarelor care au dorit să sărbătorească venirea primăverii şi  în special ziua de 8 martie, prin sport.
Participarea a fost impresionantă. La al doi-lea an de când se organizează, numărul participantelor s-a dublat, semn că femeile sunt active şi la astfel de evenimente.

Au participat circa 400 de  femei, îmbracate în fuste şi purtând peruci, pălării sau funde şi flori în păr. Din taxele de participare, 20% se transferă către Asociaţia Pentru Solidaritate şi Empatie „Claudia Safta”, care se ocupă de îngrijirea şi ocrotirea a zeci de copii şi tineri cu insuficienţă renală.
Horaţiu Morar, organizatorul acestui eveniment, precizează la finalul competiţiei:
„Evenimentul e dedicat exclusiv doamnelor şi domnişoarelor, e un eveniment la care încă de la prima ediţie am adăugat câte o cauză caritabilă, astăzi (sâmbătă – 7 martie) s-au strâns aproximativ 400 de dive, vremea a ţinut cu noi, sperăm că s-au bucurat de alergare şi noi ne bucurăm că prin prezenţa lor reuşim să aducem un pic de bucurie unor copii care chiar au mare nevoie de susţinere. Anul acesta susţinem copiii cu insuficienţă renală, care au nevoie de dializă. În ceea ce priveşte numărul de doritoare să se înscrie la concurs, a fost un fenomen care ne-a luat prin surprindere, am fost nevoiţi să suplimentăm numărul de locuri şi am închis înscrierile cu o săptămână mai devreme decât data iniţială”

>

 

Au fost două probe la care au fost şi câştigatoare. La proba de 5 km, câştigătoarea primului loc a fost Mona Zuaiter, o tânără de 25 de ani, care a participat şi anul trecut la „Crosul Divelor”.Pentru cursa de 2 km, pe primul loc s-a clasat Tania Stan, cu vârsta de 27 de ani, care a spus că este prima dată când participă la un astfel de concurs.
 Au fost premiate primele trei locuri ale fiecărei curse, dar au primit premii, în urma jurizării, şi diva cea mai creativă, cea mai energică şi cea mai frumoasă.

Mulţumim, noi cei ce suntem beneficiarii acestor acte caritabile, organizatorului acestei competiţii, dl. Horaţiu Morar, mulţumim cu drag tuturor participantelor, care „au pus umărul” pentru a ne face viaţa mai uşoară, şi nu în ultimul rând mulţumim Runners Club pentru implicarea în ajutorarea celor cu probleme de sănătate.
Şi pentru că astăzi este ziua internaţională a femeii, vă doresc, de sunteţi prietene, cunoştinţe sau nu, femei din România şi din întreaga lume, un călduros LA MULŢI ANI!
Sunteţi suflet din suflet, o rouă a dimineţii în vieţile noastre, o rază de soare ce ne mângâie chipul, zâmbet şi lumină păşind pe acest pământ!

sursa foto-ziardecluj.ro,ancuta stavar-you tube

Acest articol a fost publicat în DIVERSE și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *