Desene animate de văzut împreună cu toată familia

E iarnă şi e frig cumplit afară. Ne zgribulim cu toţii pe lângă soba încinsă cu lemne, aduse de bunica. Stăm şi depănăm amintiri din timpuri de demult trecute. Da, din copilărie. Nu sunt prea mic, dar în sufletul fiecăruia mai există câte o picătură măcar de suflet copilăresc.
Este duminică, şi ne întâlnim toţi în sânul familiei la buna. Buna Ioana, care ne bucură viaţa de vreo 87 de ani încoace.Ne bucură papilele gustative cu delicioase plăcinte poale-n brâu, cu alivenci unse bine cu smântână, şi cu câte şi mai câte. Că doar suntem nepoţeii ei dragi nu? Şi suntem destui la număr! Patru copii are bunica, şi ei fiecare câte trei feciori…..care la rândul lor  au câte doi sau trei ştrumfi năstruşnici.  Toţi unul şi unul, în vizita de duminică la bunica. 

După multe gânduri bune, relatate cu bucurie de fiecare, după o glumiţă la care să îţi dea lacrimile de râs, şi după ce am savurat cu plăcere din bunătăţile aşezate pe masă, nu ne mai rămăsese decât să…..ne uităm la tv. Ne înghesuim cu toţii în sufrageria, destul de mică pentru câţi eram. Ne înzestrăm fiecare cu câte o farfurie cu floricele de porumb proaspete, pregătite în fugă de buna.
Acum, toate bune şi frumoase, dar trebuia un consiliu care să decidă ce vizionăm. Cei mici vroiau desene animate, cei mai mari, îşi spun părerea, şi rezultatul este tot animaţie, şi bunica rămânând cea din urmă, are  decizia finală. Şi zice ea plină de zâmbet:
    – Ce, nu vreţi să primiţi în trupa celor tineri şi o bunicuţă? Vreau şi eu tot desene animate. Dar să fie cu Tom şi Jerry că nu a trecut zi din viaţă ca să nu mă uit la un serial ca acesta.

 Aşa pot să mă simt şi eu mai tânără, să îmi amintesc de clipele de demult trecute.
Unii mai scânceau, că ar fi vrut şi „Scooby Doo, unde eşti tu” sau „Pantera Roz şi prietenii”, dar până la urmă ne înţelegem asupra lui „Tom şi Jery”. Căci este un serial hazliu pentru cei mici şi pentru cei mari, care poate stârni zâmbetul pe buzele oricărui întristat.

 Încă din anul 1940, de când „s-a născut” a fost şi bineânţeles că este, un film de animaţie la care nu te mai poţi opri să îl vizionezi. Cu faze pline de amuzament, care te fac să îţi relaxezi neuronii după o zi stresantă, care adună cu mic cu mare, toată familia, oricât de ocupat ai fi în momentul difuzării serialului.
După hotărârea luată, căci până la urmă am fost toţi de acord cu
acest desen animat, deschidem tv-ul…..şi ce să vezi? Era pe postul Boomerang tv .
Toţi izbucniră-m în râs. Bunica se uită mereu la desene animate.
Furioasă de amuzarea noastră, buna zice:
  – Mi-am fixat pe Boomerang tv pentru că este o oră în care mă uit tot timpul. Și îl fixez pe acest program ca să nu pierd nimic din serialul meu preferat. Dau drumul la tv exact acolo unde începe Tom şi Jerry. Că de când acest post tv şi-a schimbat logo-ul, are seriale de desene animate pentru toată familia…..deci şi pentru mine. Nu-i aşa? De vrei Scooby Doo, găseşti la ora fixată, de pofteşti Animaniacii, deschizi pe Boomerang şi vezi, Krypto, câinele erou…..tot aici işi are difuzarea, şi câte şi mai câte. De la mic la mare , toţi ne putem bucura ochii şi sufletul cu aceste seriale.

După discursul bunei, plin de satisfacţie, ne proptim toţi cu ochii către televizorică, căci începea Tom şi Jerry. Nimeni nu mai scotea un cuvât, eram prinşi cu toţii în mrejele acestui film. Doar când izbucneam cu toţii în hohote de râs, de parcă era startul unui concurs de râs.
Şi uite aşa a trecut şi ziua de duminică în familie, aşa am aflat cu toţii de noul logo al postului tv Boomerang, aşa am putut şti ce preferinţe are întreaga familie la filmele de desen animat, şi de ce nu….am mai astâmpărat papilele gustative cu câteva plăcintuţe delicioase.
Vouă ce desen animat vă place să urmăriţi? Aveţi vreo preferinţă ?

Acest articol a fost publicat în CONCURSURI și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Desene animate de văzut împreună cu toată familia

  1. Maria Calin spune:

    Eu nu prea am fost cu televizorul, dar de când sunt bunică nu am încotro.Le-am învățat pe toate pe de rost, ba trebuie să știu și în plus, pentru că cel mic mă întreabă, de ce e pantera …roz, de ce vine lupul cel rău și dărâmă casa purcelușilor, când ne luăm și noi un Jerry sau mai mulți. Vai de capul meu ce Bumerang cu dus și întors îmi dă televizorul ăsta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *