Reciclează și tu,pentru o școală din România!

Vedem zi de zi cum păduri întregi sunt rase de pe faţa pământului, cum arbori seculari sunt tăiaţi fără a se mai planta alţii în loc, vedem cum este scurtată viaţa cu fiecare copac transformat în hârtie. De ce oare nu am opri acest pericol? Să oprim distrugerea peisajului verde al tării noastre, să stopăm rarefierea stratului de ozon al globului pământesc. Şi gândeşte-te, prieten român, că este aşa de simplu să faci acest lucru.
 
Cum?
Este atât de simplu. Vedem zilnic, pe străzi, aruncate deşeuri de hârtie, peturi si doze de aluminiu. Deşeuri cărora unii nu le mai dau nici o importanţă, dar care pot salva viitorul nostru. Adună-le unul câte unul, chiar dacă este ruşinos, colectează o cantitate cât mai mare şi livrează-le la un centru de colectare. Dacă şi acest lucru este mai greu de înfăptuit, selectează dreşeurile pe categorii, şi du-le la şcoala la care ai învăţat când erai copil. Astfel poţi ajuta şcoala , şi mai ales copii, să ajuţi şcoala să se autofinanţeze.
 

Prin programul ecologic
„Şcoala pentru o românie verde”
şcolile se pot finanţa singure, colectând şi reciclând hârtie. Dacă adună 2 tone de hârtie, şi o predă la centrele de colectare, scoală primeşte 200 lei. Plus premii lunare de 1.000 euro, iar profesorii şi elevii diplome de merit şi participare. Cu banii aceştia, şcolile pot să îşi doteze şi modernizeze sălile de cursuri, terenuri de sport, să organizeze activităţi pentru copii în afara orelor.
Dacă eşti un om de afacere, deţii o firmă care zilnic produce deşeuri de hârtie, şi vrei să scapi de ele într-un mod cât mai util, atunci…..când se adună 500 kg de hârtie sau peturi, trimiteţi un email la eco@zibo.ro şi la predarea hârtiei completaţi pe procesul verbal, numele şcolii pentru care predaţi.

Mergeţi pe www.zibo.ro  daţi click pe harta şi alegeţi şcoala pe care doriţi să o susţineţi. Astfel  poţi ajuta scolile participante, colectând şi reciclând deşeuri de hârtie şi plastic
 Iar firma ta va apărea pe harta verde a programului „Școala pentru o Romanie Verde”, la sponsori şi şi susţinători.

Şcoala pe care vrei să o susţii nu este înscrisă în program? Simplu…..
Orice şcoală, liceu sau grădiniţă se poate înscrie! Trimite într-un e-mail la eco@zibo.ro, numele şcolii, localitatea, judeţul, numărul exact de copii din scoala respectivă, precum şi numele profesorului care  coordonează activitatea, şi numărul de telefon al acestuia.
 
 Important…..„NU EXISTĂ DATĂ LIMITĂ PENTRU ÎNSCRIERE”!
Rezultatul acestui program, patronat de Ministerul Mediului şi schimbărilor climatice împreună cu Asociaţia Zibo Help, nu a întârziat să dea rezultate. De exemplu în anul şcolar 2013/ 2014, au fost înscrise 750 scoli, 125.000 elevi participanţi, care au colectat cca 163.225 kg deşeuri de hârtie, care au şi fost  reciclate.
Pe parcursul a doi ani de activitate intensă, cu rezultate remarcabile, Asociaţia Zibo Help a fost premiată la Gala Societăţii Civile din 2013 cu locul 1, premiul I la gala Premiilor pentru un Mediu Curat din 12 decembrie 2013, iar la Gala Societaţii Civile din 10 iunie 2014, la categoria „Protecţia Mediului” , a primit premiul II.
 

Haideţi să întindem şi noi o mână de ajutor şcolilor, unde am învăţat sau unde învaţă copii noştri. Să ne sprijinim pe noi înşine în păstrarea unui mediu curat, să salvăm defrişarea pădurilor pentru a avea un aer curat. Colectezi hârtie……ai un mediu curat…..salvezi un copac……ai aer curat……ai o viaţă sănătoasă!
Un pas mic, pentru o Românie verde!

 Acest articol este o campanie de promovare susţinută de S.C. ECOPIM RECYCLING S.A.

Acest articol a fost publicat în CONCURSURI și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *