La mulți ani nouă,persoanelor cu dizabilități!

Mâine, 3 decembrie, trebuie să sărbătorim. Sărbătoarea semenilor noştri, care au fost loviţi de boli.
Încă din anul 1992, când Organizaţia Naţiunilor Unite a declarat această zi, ca fiind ziua persoanelor cu dizabilităţi, în întreaga lume au loc tot felul de campanii umanitare, pentru solidaritatea tuturor oamenilor, alături de cei în suferinţă. Cu această ocazie, ONG-urile şi autorităţile, organizează întreceri sportive şi culturale, pentru a arăta semenilor, că şi cei în suferinţă pot fi integraţi în societate.

 Ziua Internaţională a Persoanelor cu Handicap are ca obiectiv promovarea înţelegerii problemelor legate de handicap şi mobilizarea susţinerii demnităţii, drepturilor şi bunăstării persoanelor cu dizabilităţi.
Conform unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, aproximativ 15% din populaţia lumii suferă de un handicap. Ştim cu toţii că, noi cei cu dizabilităţi, suntem de cele mai multe ori marginalizaţi. De cei din jur, de „prieteni”, uneori de familie, de întreaga societate.
Aşa că nu vă sfiiţi, şi haideţi să petrecem. Cei cu dializă, cu diabet, sau cu alte boli, care mai de care mai „deocheate”, că doar este ziua noastră, nu?

La mulţi ani şi la multă sănătate vă doreşte un…..suferind!
La mulți ani și multă sănătate  dragi prieteni și colegi!

 

 

Acest articol a fost publicat în DIALIZA RENALĂ și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Demonstraţi că nu sunteţi un robot *